SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Urad predsednika republike je izdal zbornik "30. obletnica prelomnih dogodkov nastajanja slovenske države"

27. 10. 2022

Urad predsednika republike je izdal zbornik "30. obletnica prelomnih dogodkov nastajanja slovenske države"

V Predsedniški palači se je od junija 2018 do maja 2022 zvrstilo šestnajst slovesnih prireditev, ki jih je predsednik republike Borut Pahor pripravil v počastitev in za ohranitev spomina na dogodke pred 30 leti, ki so utirali pot ustanavljanju samostojne slovenske države, njeni obrambi in njenemu mednarodnemu priznanju.

K slavnostnemu nagovoru na slovesnostih je predsednik republike povabil vidne predstavnike politike in družbe takratnega obdobja, ki so tako dokumentirali čas pred 30 leti in ubesedili spomine na prelomne dogodke, ki so jih sooblikovali.

Urad predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je za ohranitev teh pomembnih pričevanj izdal zbornik, kjer so zbrani govori z vseh šestnajstih slovesnih prireditev. Misli in spomine so ob teh priložnostih prispevali: dr. Miro Cerar, Franci Feltrin, dr. Franc Grad, dr. Spomenka Hribar, dr. Peter Jambrek, Janez Janša, dr. Tone Jerovšek, dr. Janez Juhant, Milan Kučan, dr. Anže Logar, mag. Igor Omerza, Borut Pahor, Alojz Peterle, mag. Franci Pivec, Miran Potrč, dr. Hubert Požarnik, dr. Ciril Ribičič, dr. Dimitrij Rupel, mag. Matjaž Šinkovec in dr. Ludvik Toplak.

Vabljeni k branju.

30. obletnica prelomnih dogodkov.pdf