SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor je tradicionalno sprejel Luč miru iz Betlehema

Ljubljana, 15. 12. 2022 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, kot vsako leto, v Predsedniški palači sprejel Luč miru iz Betlehema, ki so jo prinesli predstavniki slovenskih in zamejskih skavtov. Skavti so ob tej priložnosti predstavili poslanico, ki letos poteka pod geslom "Vstani in sveti!".

»Želim vam, da bo plamen luči miru čim močnejši in bo čim bolj žarel,« je skavtinjam in skavtom zaželel predsednik republike in se jim zahvalil za njihovo poslanstvo. Poudaril je, da nas luč miru opozarja, da mir ni samoumeven in da si moramo zanj skupaj prizadevati. »Drobna, majhna dela lahko naredijo veliko razliko,« je še dejal predsednik Pahor.

Že 32 let predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov s pomočjo Slovenske zamejske skavtske organizacije in Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ljudem povsod po Sloveniji v decembru prinašajo sporočilo miru – univerzalni dar, ki si ga zasluži vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali drugo pripadnost, poudarjajo. Projekt ima tudi dobrodelni značaj.

Predsednik Pahor je sprejel Luč miru iz Betlehema
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik Pahor je sprejel Luč miru iz Betlehema
Foto: Nebojša Tejić/STA