Predsednik republike: »Srečen sem, da s takim ponosom govorite o naši domovini«

Kranj, 18. 1. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Na povabilo najmlajših državljančkov, otrok iz enote Čebelice Kranjskih vrtcev, je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor danes ob njegovi petdesetletnici obiskal ta kranjski vrtec.

Predsednik republike na obisku v Kranjskih vrtcih - enoti Čebelice
Foto: Daniel Novakovič / STA

Ob prihodu sta predsednika Pahorja sprejela Žana in Andrej, ki sta se mu v imenu najstarejših otrok zahvalila za obisk. Prav ti otroci so predsedniku republike poslali simpatično pismo in ga v njem seznanili s projektom »Spoznajmo Slovenijo«, v okviru katerega so spoznavali domovino. Predsednik Pahor se jim je pridružil pri igri, s katero se otroci seznanjajo s slovenskimi znamenitostmi, ljudskimi pesmimi in običaji, in si ogledal veliko slovensko zastavo, ki so jo izdelali sami. Otroci so narisali tudi risbice predsednika republike in mu jih pokazali. »Srečen sem, da s takim ponosom govorite o naši domovini,« je dejal predsednik republike in poudaril, da prejme veliko lepih mislih najmlajših državljančkov, za kar je še posebej hvaležen. V izjavi za medije pa je opozoril, da je to generacija otrok, ki je zrastla v eni državi in eni domovini ter od nje veliko pričakuje.

Predsednik republike na obisku v Kranjskih vrtcih - enoti Čebelice
Foto: Daniel Novakovič / STA

V namen počastitve 50. obletnice Kranjskih vrtcev so nato otroci predsedniku republike pripravili kratek glasbeni program. Ravnateljica Irena Pavc se je predsedniku Pahorju zahvalila za obisk, s katerim se je odzval na pismo najmlajših soustvarjalcev naše države. Jakob in Inja pa sta mu v zahvalo podarila sliko z odtisi dlani otrok in mislijo: »Kdor hoče gledati, mora videti s srcem.«