SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike ob 110. obletnici Ortopedske bolnišnice Valdoltra

Ankaran, 18. 6. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slavnostne akademije ob počastitvi 110. obletnice Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Predsednik republike je bil na akademiji slavnostni govornik.  

Goste slovesnosti je pozdravil gospod Radoslav Marčan, direktor bolnišnice, ki je dejal, da je Valdoltra uspešen, sodoben in svetovno prepoznan ortopedski center po zaslugi predhodnikov, ki so ustvarili pogoje za današnje dosežke, in po zaslugi današnjega celotnega kolektiva, ki je zavezan in usmerjen k vedno boljšim rezultatom in k napredku, in ima jasno začrtane cilje. “S ponosom zrem v prihodnost, verjamem, da bo naša bolnišnica še naprej varno zavetje ortopedskim bolnikom, učni in referenčni center v širši regiji in ponos slovenske države,” je zaključil gospod Marčan. Zbrane je pozdravil tudi gospod Gregor Strmčnik, župan Občine Ankaran, ki je čestital direktorju in zaposlenim za  vse dosežke in poudaril, da so s strokovno odličnostjo evropski in svetovni fenomen kakovosti.

Predsednik republike ob 110. obletnici Ortopedske bolnišnice Valdoltra
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Republike je slavnostni akademiji čestital za prehojeno pot ter pozdravil slavno tradicijo in svetlo prihodnost institucije. Dejal je,  da so lahko na dosežke bolnišnice ponosni in v prihodnost gledajo ambiciozno, z upanjem in ne s strahom. “Rečem lahko, da ste v vseh pogledih strokovno odlična institucija. Ste drugačni v najboljšem pomenu te besede. Strokovna odličnost in empatija sta značilnosti Ortopedske bolnišnice Valdoltra, zaradi katerih vaš sloves sega čez meje Slovenije,” je dejal predsednik republike.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor gospodu Marčanu, direktorju bolnišnice, vročil posebno Zahvalo. Zahvalo je Ortopedska bolnišnica Valdoltra prejela za 110 let razvoja zdravstvenih metod ter standardov s področja zdravljenja mišično-skeletnih obolenj.

Predsednik Pahor je častni pokrovitelj slavnostne akademije ob počastitvi 110. obletnice Ortopedske bolnišnice Valdoltra.

Predsednik republike ob 110. obletnici Ortopedske bolnišnice Valdoltra
Foto: Daniel Novakovič/STA