SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike podelil priznanje prostovoljskemu projektu leta 2014 "Obnovimo slovenske gozdove"

Brdo pri Kranju, 29. 6. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor je danes gostil prireditev ob zaključku natečaja in razglasitvi najboljših prostovoljcev in prostovoljskih projektov. Natečaj poteka v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije pod geslom "S prostovoljstvom krepim sebe in druge", predsednik republike pa je že tretje leto zapored prevzel tudi častno pokroviteljstvo. Zvezi tabornikov Slovenije pa je za projekt Obnovimo slovenske gozdove podelil ključno priznanje za skupinsko delo »Naj prostovoljski projekt 2014«. 

Predsednik republike na prireditivi Naj prostovoljec 2014
Foto: Nebojša Tejić / STA

V nagovoru je predsednik republike uvodoma dejal, da je z veliko radostjo prevzel častno pokroviteljstvo nad natečajem in se v svojem imenu, kot tudi v imenu države, zahvalil vsem prostovoljcem za njihovo delo, njihov prispevek družbi. "Zaradi vas in vašega dela je naša družba boljša. Današnji dan je zato namenjen vam, da vas navdahne za nova družbeno koristna dejanja. A namenjen je tudi vsem drugim, ki so deležni vaših prostovoljskih ravnanj, kot tudi tistim, ki menijo, da se jih to ne dotika. Ne smejo misliti, da so vaša dejanja samoumevna. Ta ravnanja so plod vašega prostovljskega dela," je dejal predsednik Pahor. Poudaril je, da nas je kriza naučila, da je življenje v skupnosti bolj kompleksno kot le odgovornost do samega sebe. "Krizo smo prebrodili tudi zaradi izjemne solidarnosti, katere temelj je prostovoljstvo. Upamo lahko, da bomo v prihodnje priča lepšemu in bolj prijaznemu obrazu družbe. Naši medčloveški odnosi so se obogatili in tako naj ostane. Zato ostanimo boljša družba kot pred začetkom krize," je pozdravni nagovor zaključil predsednik republike.

Na letošnji natečaj je prispelo 45 predlogov projektov in 157 predlogov za najzaslužnejše posameznike. Priznanja v različnih kategorijah sta podelila dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije. Predsednik republike pa je podelil priznanje za »Naj prostovoljski projekt 2014«, ki je letos šel v roke Zvezi tabornikov Slovenije za projekt »Obnovimo slovenske gozdove«, ki se ga je udeležilo več kot 1600 prostovoljcev. Akcija je trajala od pomladi do jeseni, skupaj z Zavodom za gozdove so prostovoljci zbrali sredstva za skoraj 500.000 sadik in po žledolomu, na 23ih lokacijah po Sloveniji, pogozdili tiste dele poškodovanih gozdov, kjer po naravni poti to ni mogoče.