Predsednik republike: "Tudi smučanje nas za življenje nauči, da se, ko pademo, poberemo, in gremo naprej."

Cerkno, 20. 1. 2017 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v smučarskem centru Cerkno udeležil zaključka akcije "Šolar na smuči" – slovenskega projekta smučarskega ozaveščanja šolskih otrok o osnovah smučanja in varnosti na smučišču. Predsednik republike je tudi letos častni pokrovitelj te akcije.

Po smučanju z otroki in ogledu smučarskih delavnic, ki so jih letos na Cerknem pripravili učitelji in demonstratorji Smučarskega društva Novinar, se je predsednik republike družil z otroki in z ambasadorjem akcije Juretom Koširjem, nekdanjim vrhunskim slovenskim smučarjem. Zahvalil se je organizatorjem akcije in pobudniku Urošu Zupanu, da s tako predanostjo in skrbnostjo omogočajo, da se lahko toliko otrok brezplačno udeleži smučanja. "Slovenci smo športna nacija in prav je, da se s športom čimveč ukvarjamo," je dejal predsednik Pahor, in dodal, da nas tudi smučanje za življenje nauči, da se, ko pademo, poberemo, in gremo naprej.

Namen akcije "Šolar na smuči" je smučarsko ozaveščanje otrok s ciljem, da preživijo nepozaben dan na snegu. V treh letih, odkar akcije poteka, se je je udeležilo več kot štiritisoč otrok. V akciji sodelujejo smučišča Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel in Cerkno, skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in slovensko policijo.

Predsednik republike na smučišču v Cerknem na zaključku akcije "Šolar na smuči"
Foto: STA/daniel Novakovič

Predsednik republike na smučišču v Cerknem na zaključku akcije "Šolar na smuči"
Foto: STA/Daniel Novakovič