SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor sprejel generala Sir Stuarta Peacha, predsedujočega Vojaškemu odboru NATO

Ljubljana, 12. 9. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel letalskega generala Sir Stuarta Peacha, predsedujočega Vojaškemu odboru NATO. Pogovarjala sta se o konferenci Vojaškega odbora NATO, ki bo v naslednjih dneh potekala v Ljubljani. General Peach se je predsedniku Pahorju zahvalil, da Slovenija gosti letno konferenco odbora.

Sogovornika sta pogovor namenila razmeram v varnostnem okolju, vlogi in prihodnosti zavezništva pri ohranjanju varnosti in stabilnosti, kot tudi 70. obletnici obstoja NATO ter 15. obletnici slovenskega članstva v zavezništvu. General je pohvalil slovenski prispevek v zavezništvu in pripadnike Slovenske vojske v tujini ter se zahvalil za njihov angažma v misijah. Spregovorila sta o vlogi Slovenije pri zagotavljanju miru in varnosti na Zahodnem Balkanu, generala je zanimal pogled predsednika Pahorja na razmere v tej regiji.

V okviru konference bo predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor na jutrišnji slavnostni večerji nagovoril načelnike generalštabov držav članic zavezništva.