SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike poudaril pomen krepitve solidarnosti, človečnosti in humanosti

Ljubljana, 28. 9. 2015 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil prostovoljske delovne akcije »Vračamo družbi – teden korporativnega prostovoljstva«, ki jo v sodelovanju s Slovensko filantropijo že tretje leto zapored organizira Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham). Ob predsedniku Pahorju, ki je tudi častni pokrovitelj projekta, so se akcije v bodočem Nacionalnem centru prostovoljstva v Ljubljani udeležili tudi predstavniki diplomatskega zbora, Slovenske filantropije, podjetij in drugi prostovoljci.

Prostovoljska delovan akcija "Vračamo družbi - teden korporativnega prostovoljstva"
Foto: Daniel Novakovič / STA

Številni prostovoljci in diplomatski zbor so skupaj s predsednikom republike pomagali pri renovaciji hiše, kjer bo svoje prostore v prihodnje dobila Slovenska filantropija.

Predsednik republike je v izjavi za medije pojasnil, da se je zamisel za tako široko sodelovanje v prostovoljskih delovnih akcijah porodila nekaj let nazaj, ko je bila organizirana prva delovna akcija z diplomatskim zborom v Mozirju. »Prispevamo h krepitvi ozračja solidarnosti, človečnosti in humanosti ter k zavedanju, da je potrebno takšno pot tudi nadaljevati. Vsako leto je več prostovoljcev, pridruži se nam vedno več ambasadorjev in tudi sam z veseljem opazujem, kako projekt raste in uspeva,« je dejal predsednik Pahor ter dodal, da je današnja prostovoljska akcija tudi simbolnega pomena, saj so prostovoljci rušili hišo, a z namenom, da se postavi temelj nečesa novega, z vizijo prihodnosti.

Prostovoljska delovna akcija "Vračamo družbi - teden korporativnega prostovoljstva"
Foto: Daniel Novakovič / STA

Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije, se je zahvalila predsedniku republike in diplomatskemu zboru, da so ponovno podprli projekt ter se današnje prostovoljske akcije tudi udeležili. Dejala je, da akcija predstavlja začetek sodelovanja z različnimi organizacijami, tako vladnimi kot nevladnimi, ki želijo prispevati k lepšemu in boljšemu življenju. V novih prostorih bosta svoj prostor dobila Nacionalni center prostovoljstva in učni center za migrante.