Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je priredil sprejem za udeležence Specialne olimpiade Slovenije

Ljubljana, 6. 5. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je priredil sprejem za udeležence Specialne olimpiade Slovenije, ki so uspešno tekmovali na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade v Abu Dhabiju in Dubaju.

Ljubomir Miličević, predsednik Specialne olimpiade Slovenije, se je predsedniku republike zahvalil za sprejem in dejal, da so svetovne igre vsaka štiri leta zanje najpomembnejši dogodek. »Bolj kot medalje je pomembno to, da smo bili vsi zmagovalci, še preden smo se iger udeležili. Sklenili smo številna prijateljstva,« je dejal gospod Miličević in se ob tem zahvalil vsem, ki mladim športnikom na različne načine pomagajo pri njihovem športnem udejstvovanju. 

Predsednik republike je povedal, da z velikim veseljem nadaljuje tradicijo: udeležence specialne olimpiade vsakokrat sprejme ob njihovem povratku v domovino z namenom, da Sloveniji in svetu tako skupaj prenesejo sporočilo o izjemnih rezultatih, na katere smo vsi ponosni. Športnikom in športnicam, ki letos še niso osvojili odličij, je predsednik Pahor zaželel, da jih bodo čez štiri leta. »Uspehi so plod velikega truda in odrekanja. Talent ni vedno dovolj. Zmaga je odraz potrditve, da je vztrajanje obrodilo sadove. Želim, da še naprej tekmujete in trenirate, da dosežete še več in bolje,« je dejal predsednik republike in se zahvalil vsem, ki za skrbijo za mlade športnice in športnike, da dosegajo tako sijajne športne uspehe.

V imenu športnic in športnikov se je predsedniku republike zahvalil Vinko Rešetar, ki je na letošnjih svetovnih igrah osvojil srebrno in bronasto medaljo v teku na 1.500 in 800 metrov, s čimer je za 11 sekund izboljšal svoj osebni rekord.

Specialna olimpiada je način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju, prek njih pa tudi njihovih družin in programov. Rezultat te ideje je ohranjanje psihofizičnih sposobnosti in vsesplošna socializacija oseb z motnjami v duševnem razvoju. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi: »Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.« 27 slovenskih športnikov je na letošnjih Poletnih igrah osvojilo kar 24 medalj.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je priredil sprejem za udeležence Specialne olimpiade Slovenije
Foto: Nebojša Tejić / STA