SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor prisluhnil predstavnikom civilnih iniciativ Ilirske Bistrice, Bele krajine in Škofij

Ljubljana, 19. 6. 2019 | sporočila za javnost


Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na njihovo pobudo sprejel predstavnike civilnih iniciativ Ilirske Bistrice, Bele krajine in Škofij, ki so mu predstavili svoja stališča in skrbi, povezane z nezakonitim prehajanjem državne meje.

Ivan Ceglar, Civilna iniciativa za varovano mejo Ilirska Bistrica, Maja Kocjan, Civilna iniciativa Bela krajina in Sabina Homjak, Civilna iniciativa Škofije so v enournem pogovoru s predsednikom Pahorjem poudarili, »da niso več varni« in da je »kakovost življenja okrnjena«.

V vsakodnevnem življenju se čedalje pogosteje srečujejo s problemi, ki jih povzročajo nezakoniti prehodi državne meje. Menijo, da se sicer policisti in vojaki trudijo opravljati svoje naloge, vendar je po njihovem ukrepanje države nezadostno.

Predsednik Pahor je dejal, da jih je sprejel kmalu po njihovem zaprosilu za pogovor zato, ker njihovih problemov in skrbi ne podcenjuje. Meni, da se pristojne institucije trudijo po svojih močeh preprečiti nezakonite prehode meje, vendar sedanji ukrepi ne zadostujejo.

V pogovoru s pristojnimi, ki jih načrtuje v prihodnjem tednu, se bo potrudil ugotoviti, kaj je glede tega mogoče storiti. Prav tako se bo posvetoval o možnostih, da bi med pristojnimi državnimi in lokalnimi institucijami ter predstavniki civilnih iniciativ oziroma javnosti potekal reden dialog. O svojih ugotovitvah bo predstavnike civilnih iniciativ tudi obvestil.


Predsednik Pahor prisluhnil predstavnikom civilnih iniciativ Ilirske Bistrice, Bele krajine in Škofij
Foto: Daniel Novaković