SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike bo ob dnevu suverenosti nagovoril državljanke in državljane

Ljubljana, 25. 10. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v počastitev državnega praznika dneva suvernenosti v nedeljo, 25. oktobra 2020, ob 11. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače nagovoril državljanke in državljane. Predsednik Pahor bo nagovor postavil v okvir aktualnih razmer.

Ob tej priložnosti se bosta predsedniku republike s slavnostnima nagovoroma pridružila generalmajor Janez Slapar, načelnik Republiškega štaba Teritorialne obrambe med slovensko osamosvojitveno vojno, in brigadir Robert Glavaš, načelnik Generalštaba Slovenske vojske.

V skrbi za varnost in zdravje obiskovalcev v času epidemije novega koronavirusa covid-19 smo v Uradu predsednika Republike Slovenije tradicijo dni odprtih vrat v Predsedniški palači prilagodili trenutnim razmeram. Zaradi velikega zanimanja dosedanjih obiskovalcev smo za vse, ki si želijo ogledati prostore palače, pripravili virtualen sprehod po protokolarnih in delovnih prostorih predsednika republike. Objavljen je na uradni spletni strani predsednika republike.

V počastitev državnega praznika pa bo, tako kot ob vsakem dnevu odprtih vrat, pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske. Častna straža bo pred palačo postrojena med 9. in 21. uro.

Dnevi odprtih vrat Predsedniške palače na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekajo od leta 2013. Dnevi odprtih vrat so tako postali priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije, saj je Predsedniško palačo doslej obiskalo več kot 25.000 (petindvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.

Vsem, ki bi si želeli ogledati prostore Predsedniške palače tudi v živo, sporočamo, da bodo dnevi odprtih vrat ponovno potekali takoj, ko bo mogoče. Veselimo se dne, ko bomo ponovno državne praznike praznovali skupaj v Predsedniški palači.AKREDITACIJE

Dogodek bo odprt za fotoreporterje in snemalce. Za vstop v Predsedniško palačo bo zaradi ukrepov za omejitev širjenja virusa covid-19, NUJNA AKREDITACIJA na elektronski naslov: urad.predsednika@predsednik.si in petra.arsic@predsednik.si (ime in priimek, medij, elektronski naslov in kontaktna telefonska številka – mobilni telefon). Akreditirate se lahko do nedelje, 25. oktobra, do 10. ure.

Vhod in hkrati zbirno mesto bo kot običajno na Gregorčičevi ulici 20 (vhod garaže) ob 10.45, od koder vas bomo pospremili v Predsedniško palačo. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!

Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345.