SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike podpisal ukaz o imenovanju namestnika predsednika KPK Simona Savskega

Ljubljana, 19. 7. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je podpisal ukaz o imenovanju novega namestnika  predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Simona Savskega. Ukaz predsednika je danes, 19. julija 2019, objavljen v Uradnem listu RS.

Namestnik predsednika KPK Simon Savski bo nastopil petletni mandat 1. avgusta 2019.

Predsednik republike je 26. junija 2019 od članov izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije prejel poročilo o delu in seznam primernih kandidatov. Predsednik republike je podpisal ukaz o imenovanju g. Simona Savskega za namestnika predsednika KPK po  pogovoru z izbirno komisijo, preučitvi njenega poročila, opravljenih  razgovorih s kandidati in po javni predstavitvi  g. Savskega kot kandidata za to funkcijo.

Gospod Savski s svojimi strokovnimi in vodstvenimi izkušnjami, s svojim dosedanjim delom in izkazanim poznavanjem poslanstva KPK izpolnjuje visoke strokovne kriterije za uspešno opravljanje te funkcije.

Z imenovanjem gospoda Savskega za namestnika predsednika bo senat KPK opravljal svoje delo v polni sestavi. Predsednik republike izraža pričakovanje najširše javnosti, da se bo KPK uspešno posvetila njenemu glavnemu poslanstvu, preprečevanju korupcije in v skladu s svojimi zakonskimi pristojnostmi pripomogla k njeni postopni odpravi.