Izbirna komisija za izbiro namestnika predsednika KPK kot primerne ocenila 4 kandidate

Ljubljana, 26. 6. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 26. junija 2019, sprejel člane izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

Člani izbirne komisije so predsedniku republike predstavili poročilo o delu ter seznam primernih kandidatov. V skladu z zakonom je za vseh osem (8) prijavljenih kandidatov komisija najprej preverila, ali izpolnjujejo zakonsko določene formalne pogoje. Ugotovila je, da formalne pogoje izpolnjuje 6 kandidatov. Dne 22. junija 2019 je od kandidature odstopila ga. Marjeta Tratnik Volasko.

Na seznam primernih kandidatov je izbirna komisija uvrstila 4 kandidate, po abecednem vrstnem redu so to:

1. mag. Zoran Dimović,
2. Rajko Gerič,
3. Simon Savski,
4. Jurček Žmauc

Predsednik republike lahko imenuje novega namestnika predsednika komisije zgolj izmed kandidatov, ki mu jih je posredovala izbirna komisija. Predsednik republike imenuje namestnika predsednika komisije v 30 dneh po prejemu poročila izbirne komisije, lahko pa javni poziv tudi ponovi.

Poročilo o delu izbirne komisije (Poročilo je anonimizirano v skladu z 19. členom veljavne Uredbe o posredovanju in uporabi informacij javnega značaja):Predsednik republike je sprejel člane izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika KPK
Foto: Nebojša Tejić