SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike častni pokrovitelj družbeno-odgovornega oglaševalskega projekta za ničelno toleranco do sovražnega govora

Ljubljana, 13. 1. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prevzel častno pokroviteljstvo nad družbeno-odgovornim projektom Plaktivat, ki je tokrat namenjen osveščanju o negativnih posledicah in nepotrebnosti sovražnega govora.

Na natečaju, ki je bil objavljen danes na spletni strani organizatorja akcije: http://tam-tam.si/slo/plaktivat lahko sodelujejo vsi ustvarjalci, posamezniki ali pa agencije oz. pravne osebe, komisija pa bo ocenjevala tehnično ustreznost, izvirnost, inovativnost, komunikacijsko jasnost in pozitivnost sporočila. Kandidati lahko svoja dela prijavijo do petka, 12. februarja 2016. Plakat zmagovalca bo natisnjen in javno objavljen na 500 TAM-TAM plakatnih mestih po Sloveniji. Zmagovalni plakat bo prijavljen tudi v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival SOF in Bienale vidnih sporočil Slovenije ter prejel Plaktivatov MEGAFON in zmagovalno plaketo.

Z akcijo želi organizator zmanjšati toleranco državljank in državljanov do sovražnega govora in spodbuditi dialog argumentov in tolerance drug do drugega, opozarjati na problematike, ki so izjemno pomembne za vse nas in spodbuditi dobre spremembe v družbi. Mestni plakati so zelo razširjen medij, ki je ljudem na očeh in vpliva na javno mnenje, zato so kot taki idealni za boj proti nestrpnosti, diskriminaciji, homofobiji, ksenofobiji, rasizmu in drugim oblikam sovražnosti.