SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike se bo ob dnevu slovenskega znakovnega jezika udeležil prireditve »Ali se slišimo?!«

Ljubljana, 14. 11. 2019 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v četrtek, 14. novembra 2019, ob 20. uri udeležil prireditve »Ali se slišimo?!«, ki jo prirejata košarkar Miha Zupan in Lado Bizovičar.

Mihi Zupanu, vrhunskemu športniku, državnemu reprezentantu in enemu najboljših slovenskih košarkarjev, je predsednik republike podelil Jabolko navdiha, saj s svojimi dosežki resnično navdušuje in navdihuje: kot športnik s svojo neomajno voljo, zavzetostjo in vztrajnostjo, kot človek s svojim pozitivnim pristopom in smislom za skupno delo, pa tudi kot gluhi, ki se uspešno kosa s težavami gluhih. Je navdih in zgled mladim športnikom ter vsem drugim pri spopadanju s težavami, ki jih prinaša življenje.

V Sloveniji smo 14. novembra 2014 prvič obeležili dan slovenskega znakovnega jezika. Ta dan je Vlada Republike Slovenije na pobudo predsednika Republike Boruta Pahorja in na predlog Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, 2. januarja 2014 razglasila za dan slovenskega znakovnega jezika v RS.


LOKACIJA: SiTi teater, BTC, Šmartinska cesta 152, Ljubljana