SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite se bo predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor udeležil podelitve priznanj in nagrad in obiskal Državni logistični center Roje

Ljubljana, 1. 3. 2021 | napovednik

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite bo predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor v ponedeljek, 1. marca 2021, ob 13. uri častni gost na podelitvi priznanj in nagrad na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2020.

Nato bo predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil obiskal Državni logistični center Roje, kjer se bo seznanil z delom Službe za logistiko in projektom RescEU, v okviru katerega je Slovenija ena od držav članic Evropske unije, ki hranijo skupne rezervne zaloge medicinske opreme, ki je v primeru izrednih zdravstvenih razmer razdeljena po Evropi. Ob tej priložnosti si bo predsednik Pahor ogledal tudi opremo novoustanovljene enote za mednarodno posredovanje v primeru poplav, ki deluje v okviru odzivnih sil civilne zaščite EU.

Po zaključku obiska Državnega logističnega centra, predvidoma ob 14:15, bo predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor podal izjavo za javnost ob letošnjem svetovnem dnevu civilne zaščite.


LOKACIJA 1: Ministrstvo za obrambo RS (fototermin samo za uradnega fotografa)

LOKACIJA IZJAVE predvidoma ob 14:15: ploščad pred Državnim logističnim centrom Roje, Obvozna pot 112, Ljubljana


Podelitev priznanj in nagrad ter obisk DLC Roje bosta potekala ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov za preprečevanje širitve covida-19. Predstavnike medijev prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje) in navodila pristojnih.