SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Dan odprtih vrat Predsedniške palače ob dnevu upora proti okupatorju

Ljubljana, 26. 4. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vas ob dnevu upora proti okupatorju v soboto, 27. aprila 2019, ob 11. uri vabi na dan odprtih vrat v Predsedniško palačo. Obiskovalci si bodo delovne in protokolarne prostore predsednika republike lahko ogledali pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije. Kot običajno bo v počastitev državnega praznika pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske.

Uvodoma bo v Veliki dvorani obiskovalce sprejel in nagovoril predsednik republike Borut Pahor, zatem pa bo v počastitev praznika potekala krajša slovesnost. Z glasbo bodo praznični program obogatili učenci Waldorfske glasbene šole, ki je nedavno obeležila 15. obletnico delovanja, in dva vrhunska slovenska virtuoza na harmoniki, Miha Debevec in Dejan Kušer.

Dnevi odprtih vrat Predsedniške palače, ki na pobudo predsednika Pahorja potekajo od leta 2013, so postali priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije. Od tedaj je Predsedniško palačo obiskalo več kot 20.000 (dvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.


Obiskovalce vljudno prosimo, da se zberejo najmanj trideset (30) minut pred začetkom ogleda (ob 10.30) pred vhodom v Predsedniško palačo na Erjavčevi cesti 17. V primeru velikega števila obiskovalcev bo organiziran dodaten termin ogleda.


Vse zainteresirane fotoreporterje, novinarje in snemalce, ki boste spremljali dan odprtih vrat, obveščamo, da bo vhod in hkrati zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod pri garažah) dvajset (20) minut pred pričetkom programa (tj. ob 10.40).


LOKACIJA: Predsedniška palača, Erjavčeva cesta 17, Ljubljana


ZA NOVICE DOV - glavni vhod častna straža
Foto: STA