Predsednik republike gostil delovni posvet o pozicioniranju Slovenije po odločitvi Velike Britanije za izstop iz Evropske unije

Ljubljana, 5. 7. 2016 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes gostil delovni posvet, ki so se ga udeležili predsednik vlade dr. Miro Cerar, predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez ter predsedniki vseh parlamentarnih strank in predstavnik narodnih skupnosti v Državnem zboru Republike Slovenije. 

Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi stališč o razmerah v Evropski uniji po odločitvi britanskih volivcev za izstop iz Evropske unije in pozicioniranju Slovenije v kontekstu pričakovanih sprememb.

Predsednik Pahor in predsednik vlade dr. Miro Cerar sta po delovnem posvetu podala izjavi za javnost. 

Predsednik republike gostil delovni posvet o pozicioniranju Slovenije po odločitvi Velike Britanije za izstop iz Evropske unije
Foto: Nebojša Tejić/STA

Stališča voditeljev parlamentarnih strank na srečanju pri predsedniku republike:
(ob vzdržanem stališču Združene levice)
Ljubljana, 5. julija 2016

1.
Republika Slovenija si bo aktivno prizadevala za uspešen razvoj Evropske unije.

2.
Interes Republike Slovenije je, da ohrani in okrepi svojo vlogo v najbolj povezanem delu Evropske unije (znotraj evrskega in schengenskega prostora).

3.
Voditelji parlamentarnih strank bodo po potrebi usklajevali stališča glede najpomembnejših odločitev, povezanih z razvojem Evropske unije in vlogo Slovenije v njej.