SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor sprejel skupino kolednikov 

Ljubljana, 6. 1. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik republike je danes sprejel skupino kolednikov iz župnije Sostro in predstavnika Misijonskega središča Slovenije. 

Predsednik Pahor se je kolednikom zahvalil, ker ohranjajo tradicijo koledovanja, ki ne le plemeniti solidarnost, povezanost in pomoč šibkejšim, temveč nam tudi za prihodnost sporoča, da ohranjanje teh vrednot družbo bogati in jo krepi. Kolednikom se je zahvalil, ker so prišli v Predsedniško palačo s sporočilom ljubezni in dobrimi željami ter z mislijo na vse otroke po svetu. 

Predsednik republike je danes sprejel skupino kolednikov iz župnije Sostro in predstavnika Misijonskega središča Slovenije
Foto: Nebojša Tejić/STa

Koledniki so predsedniku republike zapeli koledniško pesem in po starem koledniškem običaju voščili "srečno in blagoslovljeno novo leto". Prvotnemu namenu koledovanja, ki je oznanjevanje Jezusovega rojstva in voščila za srečo v novem letu, se je v sedanjem času pridružil še zelo močan dobrodelni namen solidarnosti z otroki v deželah v razvoju. Koledniki ohranjajo stare šege in navade ter s svojimi dobrodelnimi dejavnostmi pomagajo revnim in pomoči potrebnim. Koledniško akcijo, ki letos poteka pod geslom »Mladim po svetu hudo se godi, z darovi jim radi pomagajmo vsi«, organizirajo v Misijonskem središču Slovenije in poteka že dvaindvajset let v okoli štiristo župnijah po vsej Sloveniji. Koledniki so v lanskem letu zbrali 351.831,00 evrov in s tem denarjem podprli več razvojnih projektov slovenskih misijonark in misijonarjev. Z letos zbranim denarjem pa bodo podprli gradnjo dveh osnovnih šol na Madagaskarju, osnovne šole v Senegalu, šolskega centra na Salomonovih otokih, dograditev hiše za odvisnike v Ukrajini, izvedbo delavnic indijanske obrti v Braziliji in ureditev prostorov za druženje na misijonu med Inuiti - eskimi v Kanadi.