archived page

Predsednik sprejel predstavnike sveta romske skupnosti

Ljubljana, 5.3.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel predstavnike Sveta romske skupnosti Republike Slovenije (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel predstavnike Sveta romske skupnosti Republike Slovenije. Predsednik je po pogovoru v izjavi za medije ocenil, da je nedavna izvolitev nove predsednice sveta romske skupnosti Janje Rošer pomemben korak naprej v organiziranosti slovenskih Romov.

Kot je pojasnil, romska skupnost s tem korakom tudi na ravni svoje organiziranosti odraža pomen osrednje vloge romskih žensk, ki skrbijo za družine in otroke ter prispevajo k razvoju družbene integracije Romov na tej osnovni ravni. To bo po mnenju predsednika prispevalo tudi k boljšemu razumevanju vloge romskih žensk pri reševanju različnih vrst romskih vprašanj.

Predsednica Sveta romske skupnosti Republike Slovenije Janja Rošer je v dodala, da je njena izvolitev na to odgovorno funkcijo zelo pomembna tudi za ostale romske ženske v Sloveniji, ki še vedno živijo v patriarhalnih družinah, njihova problematika pa je med romskimi temami zapostavljena.

Zato je izrazila upanje, da bodo z njeno izvolitvijo tudi ostale romske ženske videle, da lahko nekaj dosežejo, in da bodo posledično tudi same prispevale k izboljšanju položaja romskih žensk in romskega prebivalstva v celoti.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani