archived page

Predsednik republike obiskal občino Kranjska Gora

Kranjska Gora, 5.10.2011  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal občino Kranjska Gora, kjer se je srečal z županom Juretom Žerjavom (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Kranjsko Goro, kjer se je srečal z županom Juretom Žerjavom in predstavniki občine Kranjska Gora, s katerimi se je pogovarjal o delovanju in projektih občine. Predsednik je dejal, da večkrat prihaja v Kranjsko Goro, zlasti na športne dogodke, tokrat pa je želel izvedeti več o življenju v Kranjski Gori.

Sogovorniki so izpostavili, da je Kranjska Gora v posebnem položaju, saj ima veliko površino in zelo velike načrte, s tem pa tudi določene težave pri razvoju prostorskega načrta. Dodali so, da bi morali zaradi turističnega gospodarstva in visokih cen zemljišč upoštevati tudi specifične potrebe Kranjske Gore pri nastajajoči ureditvi na področju nepremičnin.

Predsednik republike je nato obiskal Knjižnico Kranjska Gora in športno dvorano Vitranc. Zatem je obiskal Osnovno šolo Josipa Vandota Kranjska Gora, kjer se je seznanil z jezikovnim projektom "Tri roke" in si ogledal začasno enoto vrtca v osnovni šoli. Predsednik je pohvalil zanimiv jezikovni program, ki povezuje jezikovno znanje treh sosednjih narodov ter omogoča otrokom obmejnih občin Slovenije, Avstrije in Italije, da se že na začetku šolanja spoznajo z osnovami vseh treh jezikov.

Predsednik je to usmeritev pohvalil kot zelo perspektivno in izrazil željo, da bi se dobro posrečila. Kot je pojasnil, so takšni projekti pomembni za prihodnost teh krajev in za sodelovanje Slovenije s sosedi. Zato se je z učitelji šole dogovoril, da mu bodo posredovali izkušnje s tem programom, da bi lahko takšne vrste sodelovanja vzpodbujali tudi drugje.

V zaključku obiska je predsednik obiskal Nordijski center Planica, kjer so mu predstavili projekt izgradnje centra ter kandidaturo Planice za Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah 2017, ob tej priložnosti pa se je srečal tudi s predstavniki gospodarstva Kranjske Gore. Pogovarjali so se o gospodarskih usmeritvah Kranjske Gore, o težavah, ki se pojavljajo v zvezi z razvojem davčne ureditve in infrastrukture, predvsem pa z možnostmi, ki jih nudi nastajajoči nordijski center.

Predsednik je poudaril, da gre za velik vseslovenski projekt, ki bo dal Planici dodatno težo, zato je treba vse dejavnosti, ki tu nastajajo, povezati v skupno podobo. Dodal je, da to poleg prireditev v Planici vključuje tudi gospodarske možnosti, razvoj turizma ter povezave z žičnicami med nordijskim centrom in drugimi lokacijami v Kranjski Gori.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Knjižnico Kranjska Gora (foto: Tamino Petelinšek/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal športno dvorano Vitranc (foto: Tamino Petelinšek/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Osnovno šolo Josipa Vandota Kranjska Gora (foto: Tamino Petelinšek/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Nordijski center Planica (foto: Tamino Petelinšek/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je pogovarjal s predstavniki gospodarstva Kranjske Gore (foto: Tamino Petelinšek/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani