archived page

Predsednik republike odprl tradicionalni radgonski kmetijsko-živilski sejem

Gornja Radgona, 23.8.2008  |  sporočilo za javnost


Vaš brskalnik ne podpira javascripta ali flasha, zato si ne morete ogledati videov na tej spletni strani.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk je danes odprl 46. mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni. V svojem pozdravnem nagovoru je dejal, da nas radgonski kmetijsko-živilski sejem vsako leto spomni na temeljni pomen kmetijstva in dejavnosti v povezavi s kmetijstvom za naše bivanje. Kot je poudaril, je agrikultura ena najstarejših vrst kulture in najbolj temeljna vrsta človeške kulture.

Predsednik republike se je dotaknil tudi težkih in dramatičnih okoliščin za slovensko kmetijstvo, ki so posledica letošnjih naravnih ujm. Ob tem je vladi izrekel priznanje za hitro ukrepanje ter opozoril, da bo potrebna vztrajnost pri odpravi dolgoročnih posledic škode in da moramo okrepiti sposobnosti za preventivno ukrepanje pred tovrstnimi pojavi. Pomoč bo potrebna tudi v prihodnje, je dejal predsednik in dodal, da se moramo vsi skupaj pripraviti na težje čase, ki jih bodo zaznamovale podnebne spremembe in zapletene razmere na svetovnih trgih hrane. Kot je dodal, je prav tu pomemben prispevek radgonskega kmetijsko-živilskega sejma, ki s številnimi strokovnimi posvetovanji pomaga pri iskanju odgovorov na vprašanja o prihodnosti in razvoju slovenskega kmetjstva.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk si je po zaključku uradnega dela prireditve s soprogo Barbaro Miklič Türk ogledal razstavni program kmetijsko-živilskega sejma. Na letošnjem sejmu, ki pod sloganom "Z rodovitnim poreklom" poteka v največjem obsegu doslej, se na več kot 65.000 kvadratnih metrih površine predstavlja 1.655 razstavljalcev iz 28 držav.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani