archived page

Predsednik republike sprejel slovensko olimpijsko reprezentanco

Brdo pri Kranju, 26.8.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk je danes na Gradu Brdo sprejel slovensko olimpijsko reprezentanco ob zaključku 29. poletnih olimpijskih iger 2008 v Pekingu. Športnice in športnike je pozdravil ob povratku v domovino in jim v nagovoru čestital za izjemne uspehe, ki so jih dosegli na olimpiadi. Kot je poudaril predsednik republike, njihovi uspehi dokazujejo, da smo Slovenci nedvomno športen narod in da smo kot športen narod dostojno zastopani na svetovni ravni.

"Ko ste odhajali v Peking, sem vas pospremil z mislijo, da sreča pomaga hrabrim. Dejal sem, da ste tisti, ki odhajate v Peking, hrabri in dobro pripravljeni, zato boste gotovo imeli tudi nekaj pomoči sreče. To se je kasneje tudi izkazalo. Vendar je treba poudariti, da sreča sama po sebi ne naredi uspeha. Sreča pomaga pri zadnjih nekaj procentih. Vse drugo pa prihaja od drugod - od vašega dela, vaše vztrajnosti in vašega talenta," je dejal predsednik dr. Danilo Türk.

Klikni za povečavoPredsednik je kot izjemno izpostavil dejstvo, da Slovenija po številu medalj na število prebivalcev sodi v sam svetovni vrh. Kot je dodal, pa je še bolj veličasten dosežek osvojitev visokih uvrstitev v tako raznovrstnih športnih disciplinah. Ti uspehi so rezultat prizadevanja športnic in športnikov, je poudaril predsednik dr. Danilo Türk in se zavzel, da bi država nosilcem takih izjemnih dosežkov omogočila dodatno podporo in pomoč, ki bi jim zagotavljala eksistenco. Kot je pojasnil, bi takšna podpora hkrati vsebovala tudi zavezo športnikov, da pomagajo pri iskanju mladih talentov in pri razvoju športne kulture.

Odličnost je tisto, kar vodi celotno družbo naprej, je poudaril predsednik republike. Ob tem je opozoril, da ima odličnost mnogo obrazov, zato moramo poiskati vse načine, da jo vzpodbujamo in ji izkažemo splošno družbeno priznanje. V zaključku je vnovič izrazil priznanje prizadevanjem in rezultatom vseh udeležencev olimpijskih iger ter jim zaželel še veliko uspehov v prihodnje.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani