archived page

Predsednik republike obiskal občino Kamnik

Kamnik, 14.9.2011  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal občino Kamnik, kjer se je srečal z županom Marjanom Šarcem (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Kamnik, kjer se je srečal z županom Marjanom Šarcem in predstavniki Občine Kamnik, ki so mu predstavili projekte in delovanje občine.

Predsednik je dejal, da je Kamnik ena od večjih občin in ena od tistih, ki so doživele velike spremembe v zadnjih 20 letih, zato ima tudi velike potrebe po razvoju družbenih dejavnosti.

Sogovorniki so med najpomembnejšimi prioritetami razvoja Kamnika izpostavili pospešitev prostorskega načrtovanja, razvoj gospodarskih dejavnosti ter okrepitev pomoči države pri infrastrukturnih projektih in gradnji nove, modernejše osnovne šole. Predsednik je izpostavil, da je v Kamniku veliko družin z otroki, zato je treba pogojem za njihovo šolanje posvetiti posebno skrb.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Osnovno šolo Frana Albrehta (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike je v nadaljevanju obiskal Osnovno šolo Frana Albrehta, kjer si je ogledal krajši glasbeni, plesni in športni program učencev šole. V pozdravnem nagovoru je pohvalil nastop učencev in se zahvalil učiteljem za njihovo delo. Poudaril je, da je šola osrednja ustanova v občini, kjer se zbirajo učenci, starši in učitelji, in dodal, da je Kamnik znan po šolski kakovosti.

Predsednik je izpostavil, da brez dobre šole in brez skrbnega dela z otroki in mladostniki tudi ne more biti dobre družbe. Dobro šolo pa po njegovih besedah potrebujemo tudi zato, da razvije vse energije in talente otrok, da bo iz njih nastala generacija, ki bo sposobna to državo voditi in jo peljati k uspehom.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Osnovno šolo Toma Brejca (foto: Stanko Gruden/STA)Zatem je predsednik obiskal najstarejšo osnovno šolo v Kamniku, Osnovno šolo Toma Brejca, kjer se je srečal s prvošolčki in drugošolčki ter si ogledal zborovski in plesni nastop učencev šole. Predsednik je v nagovoru dejal, da je glasbena ustvarjalnost učencev na visoki ravni umetniške kakovosti.

Izpostavil je dotrajanost šolskih prostorov in zagotovil, da bo tudi sam skušal pomagati pri rešitvi tega problema. Vendar pa je dodal, da za šolo niso bistveni stavba in prostori, ampak njena vsebina. Učiteljem se je zahvalil za njihove prispevke, učencem pa je zaželel, da bi se v šoli usposobili za to, da bodo lahko nekoč dobro upravljali z našo državo, da bi uspevali v vseh pogledih in da bi na šolo ohranili lepe spomine.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik - CIRIUS Kamnik (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je nato obiskal še Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik - CIRIUS Kamnik. Po ogledu prostorov centra, kjer se je seznanil s potekom šolanja in usposabljanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, je spremljal tudi krajši kulturni program osnovnošolcev centra.

Predsednik je v nagovoru dejal, da sta pogum in delo vseh, ki delajo v centru, vredna vsega občudovanja, priznanja in podpore. Poudaril je, da se moramo potruditi, da bodo vsi v naši družbi našli svoj prostor in smiselno funkcijo. Preizkus vrednot, kot sta družbena kohezivnost in solidarnost, je po njegovih besedah prav v tem, ali se vselej spomnimo na najšibkejše in na njihove potrebe. Otrokom pa je v zaključku zaželel vse najboljše pri njihovem šolanju in usposabljanju za nadaljnje življenje.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani