archived page

Predsednik republike obiskal občino Sevnica

Sevnica, 29.3.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Sevnico, kjer ga je sprejel župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Grad Sevnica, kjer ga je sprejel sevniški župan Srečko Ocvirk. Predsednik se je zatem z županom in predstavniki Občine Sevnica pogovarjal o delovanju in projektih občine. Nato je obiskal Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, kjer se je srečal z vodstvom in stanovalci v domu. Po krajšem kulturnem programu je predsednik v atriju doma zasadil bukev. V nadaljevanju je predsednik obiskal še Hidroelektrarno Blanca in podjetje Inplet pletiva, kjer se je srečal z vodstvom in si ogledal proizvodnjo v podjetju.
Obisk predsednika republike dr. Danila Türka v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike je v izjavi za medije poudaril, da se zelo zavzema za izgradnjo avtocestne povezave na t. i. tretji razvojni osi in da bi bila pri tem povezava med Laškim in Novim mestom, kamor spada tudi Sevnica, obravnavana prednostno. Kot je pojasnil, je ravno na tem območju prometna povezanost eden od kritičnih elementov razvoja, vzpodbujanje razvoja pa je po njegovih besedah še posebej pomembno v času gospodarske krize.

Predsednik je pozitivno ocenil reševanje okoljskih vprašanj v občini in omenil, da bo poleg obstoječe centralne čistilne naprave občina v kratkem dokončala tudi izgradnjo čistilne naprave v Dolnjem Brezovu za potrebe Hidroelektrarne Blanca in podjetja Inplet pletiva. Predsednik je dodal, da se je s predstavniki občine pogovarjal tudi o izkušnjah občine z izvedbo nedavne vseslovenske čistilne akcije Očistimo Slovenijo 2012.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica posadil bukev (foto: Tina Kosec/STA)Grad Sevnica je predsednik opisal kot enega najlepše obnovljenih gradov pri nas, pohvalil pa je tudi njegovo večnamensko uporabo, ki ga uvršča med pomembne kulturne objekte v občini.

Pomemben pa je po besedah predsednika tudi Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, saj ob solidarnosti v lokalnem okolju, ki v manjših krajih že spontano obstaja, razvija tudi družbeno in medgeneracijsko solidarnost. Predsednik je poudaril, da je slednja v današnjih časih čedalje bolj pomembna in je ne bi smeli podcenjevati, še zlasti glede na trend staranja prebivalstva.
Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal proizvodnjo v podjetju Inplet pletiva (foto: Tina Kosec/STA)Tekstilno tovarno Inplet pletiva je predsednik označil kot dober primer industrije, ki se je prilagodila novim tržnim razmeram in je danes uspešna na trgu. Izpostavil je, da je v Sloveniji marsikatero tekstilno podjetje prenehalo z delovanjem, prvi korak do uspeha na tem področju pa je zagotavljanje trgov. Podjetje Inplet pletiva je bilo pri tem uspešno, temu pa sta se prilagodila tudi tehnologija in usposabljanje zaposlenih. Predsednik je dodal, da bi bilo dobro v našem tekstilnem sektorju ohraniti in na novo razviti nekatere proizvodnje, ki jih današnja Evropa potrebuje.
Obisk predsednika republike dr. Danila Türka v Hidroelektrarni Blanca (foto: Tina Kosec/STA)Novim tržnim možnostim se je uspešno prilagodila tudi tukajšnja lesno-predelovalna industrija, je dejal predsednik in spomnil na sevniško podjetje Stilles. Predsednik je poudaril, da je industrijski razvoj še vedno jedro vsega razvoja, v zato bi si morali tudi povsod drugje prizadevati za uvajanje novih tehnologij in novih vrst proizvodnje, pa tudi za prilagoditev nekaterih klasičnih industrij novim tržnim razmeram.

Za Slovenijo je pomembna tudi Hidroelektrarna Blanca in celoten sistem savskih elektrarn, ki ga nujno potrebujemo, saj predstavlja enega od pomembnih vzvodov razvoja naše energetike, pa tudi širšega gospodarstva, je še dejal predsednik republike dr. Danilo Türk.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani