archived page

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk

Ljubljana, 16.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta ob dnevu slovenske hrane obiskala Vrtec Jelka, kjer sta sodelovala v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta ob dnevu slovenske hrane obiskala Vrtec Jelka, kjer sta sodelovala v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. Predsednik republike v projektu, ki poteka že drugo leto zapored, sodeluje na povabilo Ministrstva za kmetijstvo in okolje.

Tradicionalni slovenski zajtrk je namenjen osveščanju o zdravem prehranjevanju, prednostih živil slovenskega izvora, lokalni samooskrbi, pomenu kmetijstva in čebelarstva za širše okolje ter trajnostno naravnani uporabi lokalnih produktov v sodobnem in zdravem prehranjevanju.

Predsednik je skupaj z otroci za zajtrk zaužil sveže pečen kruh, ki so ga spekli v vrtcu, sveže maslo in točeni med. V izjavi za medije je poudaril, da ta projekt goji prave vrednote, med katere ne spadata samo zdrava prehrana in kultura skupnega uživanja hrane, ampak tudi pomen prehranske samooskrbe. Dodal je, da je to zelo dobra akcija, ki jo močno podpira.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani