archived page

Predsednik sprejel udeležence projekta Mirno morje 2012

Ljubljana, 15.9.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za slovenske udeležence evropskega socialno-pedagoškega projekta za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, domov za otroke in mladostnike ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju "Mirno morje 2012" (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za slovenske udeležence evropskega socialno-pedagoškega projekta za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, domov za otroke in mladostnike ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju "Mirno morje 2012". V okviru projekta mladi izkusijo življenje na jadrnici, kar jim omogoča intenzivno socialno učenje ter pridobivanje novih, za življenje pomembnih izkušenj in znanj.

Predsednik je v pozdravnem nagovoru dejal, da je z zanimanjem prebral ladijske dnevnike lanskih udeležencev projekta Mirno morje. V njih so opisovali izkušnje, povezane z dejavnostmi na jadrnici, vremenskimi negotovostmi, vznemirjenjem, ki ga prinaša morje, pa tudi z medsebojnim sodelovanjem, reševanjem problemov in sporov ter zagotavljanjem skladnega dela vseh udeležencev v projektu.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za slovenske udeležence evropskega socialno-pedagoškega projekta za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, domov za otroke in mladostnike ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju "Mirno morje 2012" (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik je izpostavil, da so vse te vrednote pomembne za njihovo življenje in da jim bodo izkušnje iz projekta Mirno morje še mnogokrat prišle prav. Dodal je, da so te izkušnje pomembne tudi za našo državo v celoti. Kot je pojasnil, moramo pri nas storiti več za to, da bomo bolje razumeli pomen sodelovanja, razumevanja drug drugega in skupnega reševanja problemov. Vse to nas uči projekt Mirno morje, je poudaril predsednik.

"Želim vam, da bi tudi letos imeli prijetno in mirno morje ter pravi veter," je dejal predsednik Türk. Izpostavil je, da letos v tej akciji sodeluje 112 jadrnic iz različnih držav, kar je zelo lepo število, ki kaže na rastoč pomen te pomembne in plemenite akcije. Predsednik je pohvalil tudi številčnost slovenske ekipe, ki jo bo zastopalo 16 jadrnic. Obljubil je svojo nadaljnjo podporo tej akciji in dodal, da bo z veseljem prebral še kakšen ladijski dnevnik udeležencev tega projekta.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani