archived page

Odprtje novega prizidka vrtca Sonček v Semiču

Semič, 24.10.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novi prizidek vrtca Sonček, enote Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novi prizidek vrtca Sonček, enote Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da nam dobro počutje otrok, staršev, vzgojiteljic in vseh, ki delajo v vrtcih in šolah, daje optimizem in nas pelje v dobro prihodnost.

Odprtje novega prizidka vrtca Sonček v Semiču je po predsednikovem mnenju najlepši način obeležitve občinskega praznika. Še posebej pa je pomembno za vse otroke, ki se bodo tu družili s sovrstniki ter razvijali svoje talente. "Pri našem vzgojnem in izobraževalnem delu se moramo posvetiti odkrivanju talentov pri otrocih, razvoju teh talentov in razvoju sposobnosti sodelovanja za dobre stvari. Teh kvalitet ne moremo razvijati brez dobrega otroškega varstva," je poudaril.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl novi prizidek vrtca Sonček, enote Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič (foto: Stanko Gruden/STA)Vse to potrebujemo tudi zaradi optimizma, je dejal predsednik, ki je spomnil, da v teh časih slišimo vse preveč slabih novic, pesimizma in celo strašenja z groznimi scenariji. Opozoril je, da je takšno početje nevarno, saj bi lahko v to začeli resnično verjeti in bi s svojim pesimizmom zastrupili naše možnosti. "Samo z optimizmom bomo šli naprej in premagovali težave na naši poti. Vsi naši problemi so rešljivi, če imamo pravo voljo in če zberemo svoje sposobnosti," je pojasnil.

Predsednik Türk je izpostavil tudi pomen skladnega regionalnega razvoja in skrbi za to, da bi bila Bela krajina bolje povezana z ostalimi deli Slovenije in z avtocestnim sistemom. Poudaril je, da si Bela krajina zasluži več pozornosti in hitrejše uresničevanje projektov, ki nas povezujejo v resnično dobro delujočo državo vseh državljank in državljanov.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani