archived page

Predsednik republike poudaril pomen informiranja o genocidu v Srebrenici

Ljubljana, 11.7.2012  |  sporočilo za javnost


Predstavnici ženskega združenja Zemzem sta ob 17. obletnici genocida v Srebrenici predsedniku republike dr. Danilu Türku podelili simbol Srebrenice v spomin na žrtve genocida (foto: Daniel Novakovič/STA)Predstavnici ženskega združenja Zemzem sta ob 17. obletnici genocida v Srebrenici predsedniku republike dr. Danilu Türku podelili simbol Srebrenice v spomin na žrtve genocida. Simbol Srebrenice je priponka v obliki belega cveta z enajstimi belimi cvetnimi listi, ki simbolizirajo 11. julij in nedolžnost, ter zelenim krožcem kot simbolom upanja in življenja. Z nošenjem simbola se izraža spoštovanje do žrtev genocida ter opozarja, da se Srebrenica ne sme več ponoviti. Predsednik republike je častni pokrovitelj dogodkov, ki jih ob 17. obletnici genocida v Srebrenici organizira združenje Zemzem.
Predstavnici ženskega združenja Zemzem sta ob 17. obletnici genocida v Srebrenici predsedniku republike dr. Danilu Türku podelili simbol Srebrenice v spomin na žrtve genocida (foto: Daniel Novakovič/STA)Sogovorniki so pozdravili angažiranje Državnega zbora Republike Slovenije, ki je v svojih prostorih pripravil fotografsko razstavo, ki opominja na genocid v Srebrenici. Razstavo so si ogledali številni obiskovalci, vključno s predsednikom Italijanske republike Giorgiom Napolitanom, ki je v torek obiskal državni zbor. Predsednik Türk se je zavzel za to, da bi v kontaktih z Bosno in Hercegovino dosledno skrbeli za spoštovanje spomina na žrtve genocida v Srebrenici, tako ob obiskih političnih delegacij kot tudi ob drugih priložnostih. Poudaril je tudi pomen dobrega informiranja in prevajanja del, ki pričajo o tem tragičnem dogodku, v slovenščino.
Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila dogodka v organizaciji združenja Zemzem, kjer so z minuto molka in spustom belih balonov v zrak simbolno prikazali izginotje nedolžnih življenj v Srebrenici (foto: Stanko Gruden/STA)Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je zvečer na Prešernovem trgu v Ljubljani udeležila dogodka v organizaciji združenja Zemzem, kjer so z minuto molka in spustom belih balonov v zrak simbolno prikazali izginotje nedolžnih življenj v Srebrenici.







© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani