archived page

Odziv na javni protest sindikalnih central

Ljubljana, 19.3.2009  |  pojasnilo in popravek


V zvezi z javnim protestom sindikalnih central proti ravnanju predsednika države v zvezi s seznamom vabljenih na razgovor o zaposlovanju v uradu predsednika republike pojasnjujemo, da smo na pogovor povabili 16 posameznikov, poznavalcev omenjene problematike z različnih področij.

Glede na to, da je omenjena problematika osrednje področje delovanja sindikatov iz različnih okolij in področij, smo javni protest sindikatov Pergam, Neodvisnost in Konfederacije sindikatov 90 upoštevali in takoj storili vse, da bi tudi njihovim predstavnikom omogočili udeležbo na pogovoru.

Kot smo zapisali v vabilu, je cilj srečanja z različnih vidikov osvetliti problematiko zaposlovanja ter usposabljanja za poklic in za priložnosti oblikovanja različnih poklicnih karier in prekvalifikacij. Ta cilj bo seveda lažje doseči, če bo soočenih čimveč dobrih mnenj. K temu lahko predstavniki sindikatov, ki so napisali javno protestno pismo, nedvomno veliko prispevajo.

Vnovič poudarjamo, da namen srečanja nikakor ni bil omejevati razpravo in različnost pogledov. Ker menimo, da je ta pogovor izredno pomemben, smo podpisnike protestnega pisma poklicali ter jih povabili na pogovor.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani