archived page

Predsednik in soproga na Bazarju nevladnih organizacij

Ljubljana, 20.9.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila Bazarja nevladnih organizacij, sklepne prireditve 11. vseslovenskega festivala nevladnih organizacij LUPA 2012 (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila Bazarja nevladnih organizacij, sklepne prireditve 11. vseslovenskega festivala nevladnih organizacij LUPA 2012. Na letošnjem bazarju se predstavlja več kot 140 društev, zavodov in ustanov, ki delujejo na področju slovenskega nevladnega sektorja.

Predsednik dr. Danilo Türk, ki je tudi častni pokrovitelj festivala nevladnih organizacij, je v izjavi za medije izpostavil, da je delo nevladnih organizacij izjemno dragoceno. Predstavitev vseh nevladnih organizacij je po njegovih besedah pomembna tudi zato, ker ljudje pogosto niso seznanjeni z vsemi možnostmi prostovoljskega delovanja.

To pokriva širok spekter dejavnosti – od zdravstvene preventive in zdravstvene skrbi, do skrbi za starejše in medgeneracijske solidarnosti, in do spoznavanja z različnimi pomembnimi temami, kot je npr. boj proti korupciji. Vse to so zelo dragocene civilnodružbene iniciative, ki zaslužijo vso podporo, je poudaril predsednik.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se udeležila Bazarja nevladnih organizacij, sklepne prireditve 11. vseslovenskega festivala nevladnih organizacij LUPA 2012 (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik je spomnil, da imajo nekatere nevladne organizacije pri nas že zelo dolgo tradicijo delovanja. Dodal je, da so v preteklosti obstajala različna društva, današnji nabor pa je povezan z vprašanji, ki so tipična za družbo naše stopnje razvitosti.

Predsednik je izrazil prepričanje, da imamo v Sloveniji na tem področju še večji potencial. Kot je pojasnil, so ljudje pri nas pripravljeni na prostovoljno, civilnodružbeno angažiranje. Vendar je opozoril, da moramo narediti več za boljšo komunikacijo in boljše poznavanje dela nevladnih organizacij.

V prihodnjih letih bodo v nevladnem sektorju tudi priložnosti za zaposlovanje mladih, je izpostavil predsednik. Takšne so namreč tudi izkušnje iz drugih razvitih držav, kjer je nevladni sektor že močno razvit.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani