archived page

Predsednik republike na prireditvi Planica 2012

Planica, 18.3.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal zadnjo posamično tekmo na prireditvi Planica 2012 – FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta si v Planici ogledala zadnjo posamično tekmo na prireditvi Planica 2012 – FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Tako kot tisoči navijačev sta bila tudi predsednik in soproga navdušena ob uspehih naših smučarskih skakalcev, ki so poskrbeli, da je v dolini pod Poncami letos zadonela slovenska himna.

Predsednik je pohvalil organizatorje prireditve in vse, ki so delali na skakalnici, saj so, kot so mu povedali, tudi tokrat dali vse od sebe, da bi prireditev kar najbolje uspela. Planica po besedah predsednika simbolizira vrhunske dosežke Slovenije, drznost in nove perspektive.

Kandidaturo Planice za Svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah 2017 tako podpira tudi predsednik republike, ki je še dejal, da si želi, da bi bil nordijski center čimprej dograjen in da bi postal nov simbol Slovenije. Gre za velik vseslovenski projekt, ki bo dal Planici dodatno težo, zato je treba po besedah predsednika povezati vse dejavnosti, ki tu nastajajo, v skupno podobo.
Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal zadnjo posamično tekmo na prireditvi Planica 2012 – FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih (foto: Nebojša Tejić/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta si ogledala zadnjo posamično tekmo na prireditvi Planica 2012 – FIS finale svetovnega pokala v smučarskih skokih (foto: Nebojša Tejić/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani