archived page

Predsednik republike obiskal občino Trebnje

Trebnje, Hudeje, 13.3.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Trebnje, kjer se je srečal z županom Alojzijem Kastelicem in predstavniki Občine Trebnje (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Trebnje, kjer se je srečal z županom Alojzijem Kastelicem in predstavniki Občine Trebnje, s katerimi se je pogovarjal o delovanju in projektih občine. Predsednik je zatem obiskal vrtec Romano, enoto Vrtca Trebnje v romskem naselju Hudeje. Nato si je v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje ogledal stalno zbirko likovnih del samorastnikov in razstavo avtorjev Igorja Dolenca in Sebastjana Popelarja "Štirideset vmes". V nadaljevanju je predsednik obiskal družbo Trimo, inženiring in proizvodnja montažnih objektov, kjer se je srečal z vodstvom ter si ogledal proizvodnjo in razvojni oddelek v podjetju. V zaključku pa je predsednik obiskal še sedež Vrtca Trebnje in njegovo enoto Mavrica.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal vrtec Romano v romskem naselju Hudeje (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik republike je v izjavi za medije podprl delovanje romskega vrtca in poudaril, da je zelo pomembno zagotoviti romskim otrokom predšolsko vzgojo in na ta način omogočiti romskim otrokom kasnejše vključevanje v šolo, iskanje zaposlitve v zreli dobi in njihovo polno integracijo v družbo. Predsednik je dejal, da se je s predstavniki občine pogovarjal tudi o odločbi gradbene inšpekcije o odstranitvi objekta, v katerem deluje romski vrtec. Predstavniki občine so ga seznanili, da se trudijo ta problem rešiti s prostorskim načrtom, saj vrtec stoji na občinskem ozemlju. Za ohranitev romskega vrtca se je zavzel tudi predsednik.
Predsednik republike dr. Danilo Türk si je ogledal stalno zbirko likovnih del samorastnikov in razstavo avtorjev Igorja Dolenca in Sebastjana Popelarja "Štirideset vmes"(foto: Daniel Novakovič/STA)Galerijo likovnih samorastnikov je predsednik republike označil kot zelo zanimiv in pomemben kulturni prostor, ki na enem mestu predstavlja pomemben del tega likovnega izražanja. Ob tem je dodal, da moramo galerijo samorastnikov razumeti tudi kot del naše kulturne dediščine in kot slovenski kulturni dosežek.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal družbo Trimo (foto: Daniel Novakovič/STA)Družbo Trimo je predsednik republike opisal kot eno naših najuspešnejših podjetij, ki povezuje raziskovalno delo, ustvarjalnost, oblikovanje in tržno prodornost. Ta povezava med raziskovalnim delom, proizvodnjo in oblikovanjem je po besedah predsednika izredno zanimiva in bi jo morali pri snovanju našega razvoja dati v samo središče industrijske strategije. Za naš razvoj potrebujemo industrijo in ta industrija mora znati povezati vse naše sposobnosti, je dejal predsednik, ki je dodal, da je Trimo pokazal, kako se to naredi na zelo pomembnem in zanimivem področju, kjer ima tudi zelo lepe mednarodne uspehe.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Vrtec Trebnje – Enota Mavrica (foto: Daniel Novakovič/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je pohvalil tudi vrtec Mavrica, ki domuje v zelo lepem in funkcionalnem objektu. Predsednik je izpostavil, da se otroci v tem vrtcu očitno dobro počutijo, saj imajo možnost za igro tako znotraj kot tudi v zunanjih prostorih vrtca. Izboljšana kakovost vrtcev je po mnenju predsednika dobra za občino Trebnje, pa tudi za Slovenijo.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani