archived page

Predsednik republike na obisku v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje

Ig, 14.3.2008  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Danilo Türk si je danes ogledal Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu. Poudaril je, da je sistem reševanja in zaščite v Sloveniji dobro razvit ter povezan in da daje pravi poudarek pojmu človeške varnosti. Predsedniku so v Centru praktično predstavili določene aktivnosti reševanja in zaščite. Kot je predsednik poudaril v kratki izjavi za medije, je bil z obiskom zelo zadovoljen.

Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj je predsedniku republike predstavil temeljne značilnosti varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami kot dela sistema nacionalne varnosti. Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Bojan Žmavc pa je predstavil temeljne aktivnosti na področju civilne zaščite v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji.

"Gre za sistem, ki dobiva vse bolj na pomenu, saj so glavne grožnje naših državljanov ravno naravne, ekološke in druge nesreče. Zato je pomembno, da je sistem učinkovit, odziven in racionalen," pa je poudaril minister za obrambo Karl Erjavec.
Klikni za povečavo
Klikni za povečavo

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani