archived page

Predsednik republike obiskal občino Slovenske Konjice

Slovenske Konjice, 22.3.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Slovenske Konjice, kjer se je srečal z županom občine Miranom Gorinškom (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Slovenske Konjice, kjer se je srečal z županom Miranom Gorinškom in predstavniki Občine Slovenske Konjice, ki so mu predstavili delovanje in projekte občine. Predsednik je nato obiskal Gimnazijo Slovenske Konjice, kjer se je srečal z dijaki in profesorji gimnazije. V nadaljevanju si je predsednik ogledal Žičko kartuzijo, v zaključku pa je obiskal še podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje elektronskih sklopov in kabelskih setov SG Automotive, kjer si je po pogovoru z vodstvom ogledal proizvodnjo v podjetju.

V izjavi za medije je predsednik dejal, da so Slovenske Konjice občina, za katero sta značilna dinamičen razvoj in zanimiva poselitev prebivalstva. Kot je pojasnil, imajo Slovenske Konjice odlično geografsko lego in zelo razpršeno poselitev, zaradi česar je bivanje v tej občini zelo prijetno. S tem pa je povezan tudi dodaten napor, ki ga mora občina posvečati prostorskemu načrtovanju, razvoju infrastrukture, vključno s čistilnimi napravami, ter varovanju okolja. Predsednik je dodal, da so Slovenske Konjice del širše regije, ki je razvojno ena najbolj zanimivih slovenskih regij, saj ima razvit turizem, kmetijstvo, odlično geografsko lego, pa tudi uspešno industrijo.

Predsednik je izpostavil, da Gimnazija Slovenske Konjice domuje v odlični stavbi, v kateri je šolanje prijetno. Slovenske Konjice nasploh ponujajo prijeten ambient za bivanje in šolanje, zato po mnenju predsednika ni presenetljivo, da se ljudje v te kraje priseljujejo. Med obiskom Žičke kartuzije je predsednik opazil tudi velik napredek pri obnovi nekdanjega samostana, ki ga je sam nazadnje obiskal pred petimi leti. Obnova kulturne dediščine je pomemben del kultiviranja naše krajine, je poudaril predsednik, ki se je zavzel za še boljšo povezanost turistične ponudbe v regiji.

Ti kraji imajo pomembno industrijsko tradicijo, ki jo je treba razvijati naprej, je dejal predsednik. Dober primer je prav podjetje SG Automotive, ki ga je predsednik opisal kot visokotehnološko podjetje z odličnimi rezultati in tržnimi dosežki, ki so povezani z razvojem hitro rastočih tujih gospodarstev. To je po njegovih besedah tudi ena od ključnih usmeritev slovenskega industrijskega razvoja, ki je nujna sestavina celotnega gospodarskega razvoja. Na ta način pa se odpirajo tudi možnosti za zmanjševanje brezposelnosti in daje dobra osnova za vse ostale družbene dejavnosti, je še dodal predsednik.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Slovenske Konjice, kjer se je srečal z županom občine Miranom Gorinškom (foto: Tina Kosec/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Gimnazijo Slovenske Konjice, kjer se je srečal z dijaki in profesorji gimnazije (foto: Tina Kosec/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje elektronskih sklopov in kabelskih setov SG Automotive (foto: Tina Kosec/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani