archived page

Predsednik ob odprtju razstave rokodelskih izdelkov

Slovenj Gradec, 18.4.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl 19. rokodelsko razstavo z mednarodno udeležbo "Art@Craft Europe 2012" (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec odprl 19. rokodelsko razstavo z mednarodno udeležbo "Art@Craft Europe 2012".

V nagovoru ob odprtju razstave je dejal, da razstava poleg produktov utemeljuje tudi idejo uporabe naravnih gradiv bližnjega okolja in domačega izvora, kot so kamen, glina, slama, šibje, les, volna, steklo in drugi naravni materiali, s tem pa veliko prispeva h konkretizaciji prizadevanj za trajnostni in sonaravni razvoj.

Predsednik je poudaril, da bi rokodelske dejavnosti lahko predstavljale pomembno sestavino našega gospodarstva. Vendar je opozoril, da smo v Sloveniji za rokodelce relativno slabo poskrbeli, v primerjavi z nekaterimi drugimi državami, ki tej dejavnosti namenjajo davčne olajšave in druge vzpodbude.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl 19. rokodelsko razstavo z mednarodno udeležbo "Art@Craft Europe 2012" (foto: Tina Kosec/STA)"Delovanje rokodelcev ima velik pomen tudi za turistično ponudbo, saj ji daje pravo in pogosto pogrešano vsebino. Rokodelci vnašajo v turistične programe vsebine, ki ponazarjajo našo kulturo, običaje, zgodovino, pa tudi vrednote in našo nacionalno identiteto. Prav te razsežnosti so danes temeljne v turističnem prizadevanju," je dejal predsednik Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani