archived page

Sprejem predsednika republike za najboljše zlate maturante

Ljubljana, 21.9.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za zlate maturante, ki so na maturi 2012 dosegli vse možne točke (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za zlate maturante, ki so na maturi 2012 dosegli vse možne točke. V pozdravnem nagovoru je poudaril, da nas v Sloveniji čaka dober razvoj, če bomo poskrbeli, da bo mlada generacija dobila svoje pravo mesto. Dejal je, da ga veseli, da se lahko vsako sreča z mladimi talenti, ki so v svojem dosedanjem delu že veliko pokazali. Njihovi uspehi po besedah predsednika pomenijo izjemno veliko in jih moramo vsi skupaj zelo ceniti. Predsednik je izrazil hvaležnost tudi staršem in učiteljem, ki so mladim pomagali in jih pripravili na to, da bodo lahko svoje talente dobro uporabili zase, za svoje družine in za našo skupnost kot celoto.

Predsednik republike je izpostavil, da živimo v kriznih časih, ko velikokrat slišimo pesimistične tone. Ti toni so včasih upravičeni, zlasti kadar so povezani z že sprejetimi odločitvami. Vendar je predsednik opozoril, da pesimistični toni niso upravičeni, ko ocenjujemo naše ljudi, njihovo sposobnost ter njihovo izjemno veliko energijo, ki je v veliki meri intelektualna energija. Predsednik je spomnil, da imamo v naši družbi zagotovljene vse pogoje, da bi lahko resnično postali družba znanja. In ko se srečamo z mlado generacijo, vemo, da je družba znanja nekaj, kar smo sposobni ustvariti in kar tudi bomo ustvarili, je dodal.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za zlate maturante, ki so na maturi 2012 dosegli vse možne točke (foto: Tina Kosec/STA)"Slovenija se mora razvijati naprej, Slovenija mora doseči nove ravni razvoja. Ne zadošča nam vzdrževanje sedanjega stanja. Zahtevati in pričakovati moramo od samih sebe, da bomo sposobni dvigniti ravni razvoja višje, tako da bo naš razvoj bolj kultiviran, bolj povezan z vrhunskimi dosežki, da bo bolj nagrajeval te dosežke in da si bomo tudi na ta način zagotovili svoje pravo mesto v Evropi in svetu. Zato moramo spoštovati dosežke mladih ljudi, jih ceniti, spodbujati in nagrajevati, pa tudi opremljati mlade z vsem, kar potrebujejo za nadaljnji razvoj," je poudaril predsednik republike dr. Danilo Türk.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani