archived page

Predsednik republike obiskal občino Prebold

Prebold, 28.2.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Prebold, kjer ga je sprejel župan Vinko Debelak (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Prebold, kjer se je srečal z županom Vinkom Debelakom in predstavniki Občine Prebold, ki so mu predstavili delovanje in projekte občine.

V pogovoru so se posvetili vprašanjem infrastrukture, industrije ter kmetijstva in gozdarstva, kjer so posebej izpostavili problematiko hmeljarstva. Predstavniki občine so predstavili dobre izkušnje z organiziranim počitniškim delom mladih ter njihovo uspešno črpanje sredstev iz evropskih skladov.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Prebold, kjer se je srečal z županom in predstavniki Občine Prebold (foto: Stanko Gruden/STA)Na področju okoljske problematike je bil omenjen problem stalne poplavne ogroženosti v občini in s tem povezano gospodarjenje z vodotoki, ki spada pod pristojnost državnih institucij. Predstavniki občine so izrazili tudi željo po poenostavitvi različnih državnih razpisov za financiranje lokalnih projektov.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal Dom starejših občanov Prebold (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik je zatem obiskal Dom starejših občanov Prebold, kjer se je pogovarjal z vodstvom doma. Strokovna direktorica Jožica Lukše mu je predstavila delovanje doma, ki so ga ustanovili z zasebnim kapitalom in zasnovali v skladu s konceptom domov 4. generacije.

Poudarila je, da veliko vlagajo v strokovno usposabljanje sodelavcev in v pristen človeški odnos do svojih stanovalcev in pacientov, uspešno pa se povezujejo tudi s prostovoljci in mladimi iz lokalnega okolja. Predsedniku so predstavili tudi prizadevanja za pridobitev državne koncesije, ki bi jim močno olajšala njihovo delovanje. Predsednik se je nato srečal še s stanovalkami in stanovalci v domu ter se zadržal na delovni terapiji, kjer mu je stanovalka doma podarila ročno izdelan cvet.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je obiskal podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje avtomobilskih delov Odelo Slovenija (foto: Stanko Gruden/STA)V nadaljevanju je predsednik republike obiskal podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje avtomobilskih delov Odelo Slovenija, kjer se je srečal z vodstvom in si ogledal proizvodnjo v podjetju. Direktor podjetja Klaus Holeczek mu je predstavil načrte razvoja podjetja, ki spada med vodilne proizvajalce sistemov in komponent zadnjih luči za proizvajalce najprestižnejših znamk avtomobilov.

Celotna skupina Odelo ima štiri tovarne v Nemčiji in tri v Turčiji, največja tovarna skupine pa se nahaja prav v Preboldu v Sloveniji. Podjetje je nastalo na prostoru nekdanje Tekstilne tovarne Prebold, ki je šla leta 2005 v stečaj. Podjetje Odelo Slovenija trenutno zaposluje okoli 700 delavcev, predsedniku pa so predstavili tudi načrte širjenja svoje proizvodnje in odpiranja novih delovnih mest.
Pogovor s predsednikom republike dr. Danilom Türkom, ki ga je vodil novinar Janez Vedenik (foto: Stanko Gruden/STA)Svoj obisk v občini Prebold je predsednik republike sklenil s pogovorom z novinarjem Janezom Vedenikom, ki je potekal v prostorih Občinske knjižnice Prebold.

Pogovor, ki je potekal v sproščenem vzdušju, je zajel tako aktualne politične teme kot tudi bolj vsakdanja, življenjska vprašanja, ki zanimajo ljudi. Predsedniku so lahko svoja vprašanja zastavili tudi občani Prebolda, ki so se pogovora udeležili v velikem številu, ter šolarji, ki delujejo v šolskem novinarskem krožku.

Predsednik dr. Danilo Türk je v izjavi za medije ob obisku občine ocenil, da je Prebold zelo dobro organizirana občina, ki je rešila velik del svojih problemov. Ostajajo še problemi z varnostjo pred poplavami, kjer moramo na državni ravni narediti več, bolje pa bi morali koordinirati tudi skupne projekte na medobčinski in regionalni ravni. Predsednik je poudaril, da je bil Prebold nekoč znan po svoji tekstilni industriji, danes pa daje podjetje Odelo Slovenija s proizvodnjo avtomobilskih luči tem krajem novo industrijsko vsebino. Podjetje ima zelo moderno organizirano proizvodnjo in daje možnost zaposlitve velikemu številu ljudi, hkrati pa po besedah predsednika dokazuje, da pri nas lahko uspejo vrhunske tehnološke tuje investicije.
opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani