archived page

Predsednik začel posvetovanja po neizglasovani zaupnici vladi

Ljubljana, 23.9.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je sprejel predsednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja. Pogovarjala sta se o notranjepolitičnih razmerah v državi, potem ko Državni zbor Republike Slovenije 20. septembra 2011 ni izglasoval zaupnice vladi.

Predsednik vlade je predsednika republike seznanil s svojo odločitvijo, da ne namerava vložiti zahteve za ponovno glasovanje o zaupnici. Predstavil mu je tudi načrte za delo vlade v prehodnem obdobju, ko ministri opravljajo le tekoče posle.

Predsednik vlade je predsednika republike seznanil tudi z vsebino svojih posvetovanj v državnem zboru in o razmišljanjih v zvezi z razpisom predčasnih volitev, ki jim je predsednik vlade naklonjen. Predsednik republike dr. Danilo Türk je ob tem ponovil svoje že večkrat javno izraženo stališče, da so predčasne volitve legitimna možnost.

Predsednik republike se je pred sprejemom dokončne odločitve glede rešitve nastale situacije popoldne posvetoval tudi s predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije Ljubom Germičem, v ponedeljek pa se bo še s predsedniki parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin v državnem zboru.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani