archived page

Pogovor predsednika o razvoju socialnega podjetništva

Ljubljana, 15.2.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel predstavnike Slovenskega foruma socialnega podjetništva in predlagateljico Zakona o socialnem podjetništvu (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je na delovnem srečanju sprejel predstavnike Slovenskega foruma socialnega podjetništva, predsednico Katarino Hölzl, generalnega sekretarja Tadeja Slapnika in člana upravnega odbora Sebastjana Pikla, ter poslanko in predlagateljico Zakona o socialnem podjetništvu dr. Andrejo Črnak Meglič.

Predstavniki Slovenskega foruma socialnega podjetništva so predsedniku republike predstavili decembra lani ustanovljeni forum, katerega namen je povezovanje in sodelovanje vseh zainteresiranih za razvoj socialnega podjetništva v Sloveniji. Predsednik republike je prevzel tudi častno pokroviteljstvo organizacije javne tribune z naslovom "Kako do učinkovite strategije razvoja in podpornih ukrepov za razvoj socialnega podjetništva v Sloveniji", ki jo bo forum organiziral v mesecu aprilu.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel predstavnike Slovenskega foruma socialnega podjetništva in predlagateljico Zakona o socialnem podjetništvu (foto: Nebojša Tejić/STA)Namen javne tribune je spodbuditi razvoj socialnega podjetništva, predstaviti aktualno stanje na področju vzpostavljanja podpornih mehanizmov razvoja socialnega podjetništva ter predstaviti stališča o predlogih strategije razvoja socialnega podjetništva in podzakonskih aktov s področja socialnega podjetništva.

Na javni tribuni želijo v razpravo o razvoju socialnega podjetništva v Sloveniji vključiti vse ključne deležnike – predstavnike gospodarske, obrtne in kmetijske zbornice, reprezentativnih sindikatov in združenj občin, pristojnih ministrstev, državnega zbora in državnega sveta, univerz, socialne podjetnike, nevladne organizacije, predstavnike študentske in dijaške organizacije, socialnopodjetniške inkubatorje, predstavnike bančnega sektorja in potencialnih ustanoviteljev socialnopodjetniških investicijskih skladov, predstavnike medijev in drugo zainteresirano javnost.

Predstavniki foruma so se predsedniku dr. Danilu Türku zahvalili za vso podporo, ki jo namenja razvoju socialnega podjetništva v Sloveniji. Predstavili so mu načrtovane aktivnosti v letošnjem letu, med katerimi bo poleg aktivnega sodelovanja pri pripravi strategije razvoja socialnega podjetništva tudi vzpostavitev organizacijskih in finančnih temeljev za delovanje foruma, izobraževanje in povezovanje socialnih podjetnikov ter aktivno sodelovanje pri povezovanju ključnih akterjev razvoja socialnega podjetništva v Sloveniji in Jugovzhodni Evropi.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani