archived page

Predsednik pozdravil šolarje ob prvem šolskem dnevu

Ljubljana, 1.9.2009  |  sporočilo za javnost, izjava


Predsednik republike dr. Danilo Türk je ob prvem šolskem dnevu obiskal Ekonomsko šolo Ljubljana (FA BOBO)Predsednik republike dr. Danilo Türk je na prvi šolski dan obiskal Ekonomsko šolo Ljubljana in Osnovno šolo Majde Vrhovnik, ki se nahajata v neposredni bližini predsedniške palače. Srečal se je z dijaki in učenci ter njihovimi učitelji.

Dijakom ekonomske šole je namenil nekaj spodbudnih besed ter jim zaželel veliko uspeha. Dejal je, da so ekonomske vsebine, ki se jih učijo, zahtevne in pomembne za našo prihodnost. Pri ekonomiji pa ne gre samo za profit, je poudaril predsednik in izpostavil tudi pomen družbene odgovornosti podjetij. "Vsi v tej družbi bomo živeli od ekonomije in živeli bomo bolje, če bo ekonomija boljša. Kaj pa je boljša ekonomija, boste morali povedati vi, ob vašem delu in praksi po končanem šolanju," je dejal predsednik dr. Danilo Türk. Dodal je, da ceni njihovo sosedstvo, saj mladi dajejo življenje in utrip okolici predsedniške palače.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je ob prvem šolskem dnevu obiskal Osnovno šolo Majde Vrhovnik (FA BOBO)Med obiskom Osnovne šole Majde Vrhovnik, ki letos praznuje 50 let, je predsednik zaželel prvošolčkom, da bi bilo njihovo šolanje prijetno in zanimivo. Dejal je, da ga bo veselilo, če jim bo šola dala okolje, ki bo razvijalo njihovo ustvarjalnost, talente in sposobnosti.

"Kar lahko si predstavljam, ko vas tako gledam, kaj bo iz vas čez kakšnih deset, dvajset let. Takrat bo ta država odvisna od vas in glejte, da jo boste dobro upravljali, zdaj pa se boste začeli na to obdobje dobro pripravljati," je dejal. V zaključku nagovora pa je poudaril: "Drage prvošolke in prvošolci, dobro si zapomnite - v vas so skriti veliki talenti. Stvar učiteljev je, da te talente odkrijejo in jih skupaj z vami razvijejo. To je najbolj pomembno, pridnost pa pride šele potem".



Vaš brskalnik ne podpira javascripta ali flasha, zato si ne morete ogledati videov na tej spletni strani.

Vir: Televizija Slovenija

Nagovor predsednika republike dr. Danila Türka šolarjem ob prvem šolskem dnevu

Drage šolarke, dragi šolarji!

Med poletjem ste se gotovo zabavali in veliko igrali s prijatelji. Verjamem, da ste si tudi odpočili in da ste že dobro pripravljeni na prvi šolski dan.

Učiteljice in učitelji vam bodo letos povedali veliko zanimivih stvari in prepričan sem, da si boste pridobili veliko novega znanja, novih izkušenj, pa tudi novih prijateljev in dogodivščin.

Mnogi med vami greste prvič v šolo in vam še posebej želim vesel prvi šolski dan. Z vami bodo starši, stari starši ali skrbniki, ki vam bodo skupaj z učitelji in prijatelji pomagali pri učenju.

Spoštovane učiteljice in učitelji!

Od vas veliko pričakujemo. Mogoče včasih tudi preveč in se premalo zavedamo, da je za uspeh v šoli pomembno tudi sodelovanje staršev in širše skupnosti. Skupno prizadevanje je bistveno. Le s takim prizadevanjem lahko ustvarimo šolo, ki bo v veselje in korist šolarjem, staršem in učiteljem.

Spoštovani državljanke in državljani!

Prosim vas, da skupaj poskrbimo, da bo šolska pot varna. Poskrbimo tudi za prometno varnost in pomagajmo otrokom do pravilnega vedenja v prometu.

In čisto na koncu, dragi šolarji, naj vam povem, da je znanje, ki ga pridobivate na šoli, ful pomembno. Videli boste, da vam bo v življenju to znanje prišlo še zelo prav.

Srečno v novem šolskem letu!
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani