archived page

Predsednik sodeloval v akciji Očistimo Slovenijo 2012

Mala Ligojna, Vrhnika, 24.3.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je z županom Občine Vrhnika Stojanom Jakinom ter predstavniki tabornikov in skavtov udeležil akcije čiščenja odpadkov v občini Vrhnika (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je kot častni pokrovitelj udeležil akcije "Očistimo Slovenijo 2012", ki poteka v okviru globalne akcije "Očistimo svet 2012" (World Cleanup 2012). Predsednik je z županom Občine Vrhnika Stojanom Jakinom ter predstavniki tabornikov in skavtov sodeloval v akciji čiščenja odpadkov v občini Vrhnika.

V nadaljevanju je predsednik republike obiskal Kompostarno Rosa podjetja Roks, recikliranje in predelava organskih odpadkov, podjetje Kemis, kemični izdelki, predelava in odstranjevanje odpadkov, in podjetje Center za ravnanje z odpadki Vrhnika ter se seznanil z načinom poslovanja Občine Vrhnika v primeru odkritja črnega odlagališča.

Predsednik Türk je v izjavi za medije občino Vrhnika izpostavil kot vzorčni primer pri odpravljanju problema z odpadki. Ob tem je izrazil željo, da bi v vseh slovenskih občinah, kjer je to možno, postavili sortirnice, kompostarne in deponije. Predsednik je poudaril, da gre pri tem za gospodarsko in razvojno vprašanje. Smo namreč v fazi razvoja v kateri se ustvari veliko odpadkov in je to treba tudi obvladovati. Zavzel se je še za bolj učinkovit nadzor nad divjimi odlagališči ter za učinkovitejše preganjanje in strožje kaznovanje kršiteljev. Predsednik je predlagal večstransko ekološko srečanje čez eno leto, na katerem bi ocenili, kaj je bilo narejenega na področju ravnanja z odpadki.
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je z županom Občine Vrhnika Stojanom Jakinom ter predstavniki tabornikov in skavtov udeležil akcije čiščenja odpadkov v občini Vrhnika (foto: Tina Kosec/STA)
Predsednik republike dr. Danilo Türk se je z županom Občine Vrhnika Stojanom Jakinom ter predstavniki tabornikov in skavtov udeležil akcije čiščenja odpadkov v občini Vrhnika (foto: Tina Kosec/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani