archived page

Predsednik republike sprejel Luč miru iz Betlehema

Ljubljana, 20.12.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovenske skavte in tabornike, ki so mu izročili plamen Luči miru iz Betlehema (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovenske skavte in tabornike, ki so mu izročili plamen Luči miru iz Betlehema. Tradicionalna decembrska akcija, ki v Slovenijo prihaja že 22. leto zapored, letos poteka pod geslom "Z roko v roki". Prostovoljne prispevke, zbrane v okviru akcije, bodo skavti in taborniki namenili za odpravljanje posledic poplav.

Predsednik je ob tej priložnosti poudaril, da je simbolika Luči miru iz Betlehema pomembna za ves svet. Spomnil je, da so bili v preteklosti trenutki, ko je na območju Betlehema divjala vojna, ki je zajela tudi Cerkev Kristusovega rojstva. Danes vojne tam ni več, ostali pa so velika napetost, krivice in pomanjkanje resne politične rešitve, je izpostavil predsednik.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel slovenske skavte in tabornike, ki so mu izročili plamen Luči miru iz Betlehema (foto: Nebojša Tejić/STA)"Mir ni samo odsotnost vojne, na kar nas opozarja tudi letošnje geslo akcije Luč miru iz Betlehema. Mir se mora ves čas potrjevati, se razvijati in vedno znova mu moramo dodajati novo vsebino, da bo mir trajen in da bo ljudem omogočil boljšo kakovost življenja. To se ne doseže tako, da je človek izoliran od drugih ljudi, ampak s sodelovanjem, z roko v roki," je dejal predsednik Türk.

Zato je po besedah predsednika akcija Luč miru iz Betlehema tako zelo dobrodošla. Predsednik se je skavtom in tabornikom zahvalil za to plemenito gesto ter jim zaželel prijetne in vesele božične praznike, mirno in srečno novo leto, veliko uspehov v šoli, pa tudi pri njihovem skavtskem in taborniškem delovanju.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani