archived page

Predsednik odprl razstavo ročnih in umetniških del invalidov

Slovenj Gradec, 18.4.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl 4. razstavo ročnih in umetniških del društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije z mednarodno udeležbo (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je v prostorih slovenjgraškega Mladinskega kulturnega centra odprl 4. razstavo ročnih in umetniških del društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije z mednarodno udeležbo.

V nagovoru ob odprtju razstave je dejal, da avtorji s svojimi ročnimi in umetniškimi izdelki dokazujejo, da so ljudje mnogih dobrih zamisli, da so inovativni in še posebej precizni, potrpežljivi in vztrajni. To so po besedah predsednika vrline, ki so odlična popotnica tako za doseganje dobrih delovnih rezultatov kakor tudi nasploh za življenje.

"Izdelek, ki ga oblikujejo roke invalida, in umetniška upodobitev, ki jo organizira in pripravi nekdo, ki slabo vidi, slabo sliši ali pa ima oslabljeno moč rok ali nog, že sam po sebi veliko pove o človeku in njegovi prizadevnosti in še posebej njegovi želji po uveljavitvi, predstavitvi in prepoznavnosti," je dejal predsednik Türk.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je odprl 4. razstavo ročnih in umetniških del društev invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije z mednarodno udeležbo (foto: Tina Kosec/STA)Predsednik republike je poudaril, da se potenciali vedno ne uresničijo sami zase, brez nujnih in potrebnih zunanjih spodbud. Za njihovo udejanjanje so nadvse pomembne spodbude, dobro organizirano okolje in primerno splošno vzdušje, ki odpira prostor fantaziji in kreativnemu mišljenju.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani