archived page

Predsednik republike odlikoval Slovensko zdravniško društvo

Brdo pri Kranju, 13.10.2011  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Zlatim redom za zasluge odlikoval Slovensko zdravniško društvo (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Zlatim redom za zasluge odlikoval Slovensko zdravniško društvo ob njegovi 150. obletnici za prispevek k razvoju medicinske stroke, za uveljavljanje visokih etičnih vrednot zdravništva ter za prispevek k razvoju društvene, stanovske in splošne kulture na Slovenskem.

Predsednik republike je v nagovoru izpostavil velik etični prispevek zdravniškega društva. To je znalo ustvarjati prakso, ki je omogočila, da imamo danes v Sloveniji visoko raven človekovega prizadevanja za lastno zdravje. Predsednik republike je poudaril tudi pomen društva za razvoj medicine in zdravega načina življenja ter ob tem označil pravico do najvišjega standarda telesnega in duševnega zdravja kot eno temeljnih človekovih pravic.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Zlatim redom za zasluge odlikoval Slovensko zdravniško društvo (foto: Nebojša Tejić/STA)Slovensko zdravniško društvo po besedah predsednika kot eno najstarejših in najbolj uglednih društev pri nas prispeva tudi k napredku in bogatenju društvene dejavnosti in civilne družbe. Na ta način predstavlja pomembno družbeno silo, ki zagotavlja kohezivnost in stabilnost družbe ter pripravljenost na soočanje z izzivi, ki jih prinaša čas.

Predsednik društva dr. Pavel Poredoš je v zahvali izpostavil skrb za strokovno brezhibnost in za moralno etično pokončnost slovenskih zdravnikov. Znanje, je dejal Poredoš, je vrednota, na kateri lahko gradimo kakovostno zdravstveno storitev, ki je tudi najbolj varna in najbolj racionalna. Zagotovil je, da slovenska medicina deluje na visoki ravni in da se zdravniki zavedajo svoje velike odgovornosti, kljub temu, da, tako kot vsi ljudje, kdaj naredijo kakšno napako.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je z Zlatim redom za zasluge odlikoval Slovensko zdravniško društvo (foto: Nebojša Tejić/STA)

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani