archived page

Predsednik sprejel zmagovalce mladinske gasilske olimpijade

Brdo pri Kranju, 7.9.2011  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za dobitnike najvišjih odličij na 18. mladinski gasilski olimpijadi (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za dobitnike najvišjih odličij na 18. mladinski gasilski olimpijadi, ki je potekala pod njegovim častnim pokroviteljstvom. V pozdravnem nagovoru je izpostavil odlične rezultate slovenskih udeležencev olimpijade, ki so se v gasilskošportnih disciplinah izkazali s spretnostjo, natančnostjo, hitrostjo in poznavanjem gasilskega orodja. Dodal je, da je bila olimpijada zanje tudi priložnost, da izmenjajo izkušnje in vtise o prostovoljnem gasilstvu ter se srečajo z udeleženci iz drugih 20 sodelujočih držav.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za dobitnike najvišjih odličij na 18. mladinski gasilski olimpijadi (foto: Stanko Gruden/STA)Po predsednikovem mnenju ni naključje, da je mednarodna gasilska organizacija zaupala organizacijo olimpijade prav Sloveniji. Kot je pojasnil, je to rezultat aktivnega sodelovanja in ugleda, ki ga slovenska gasilska organizacija uživa v svetu, na odločitev pa so vplivali tudi izvrstni rezultati, ki so jih gasilske enote iz Slovenije dosegale na preteklih olimpijadah. Predsednik je poudaril, da je letošnja slovenska ekipa še posebej izstopala po rezultatih, saj je osvojila zmago v skoraj vseh disciplinah olimpijade. Za ta uspeh je udeležencem olimpijade posebej čestital ter jim zaželel uspešno udeležbo tudi na vseh naslednjih olimpijadah.
Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za dobitnike najvišjih odličij na 18. mladinski gasilski olimpijadi (foto: Stanko Gruden/STA)Predsednik dr. Danilo Türk je dejal, da mladi gasilci s temi dosežki najbolje in najbolj prepričljivo izkazujejo pomen in globino slovenske tradicije gasilstva, ki je pomemben del naše narodne identitete. Poudaril je, da udeleženci olimpijade skozi svoje plemenito in pomembno delo ne izkazujejo le spretnosti in znanja, ampak tudi resnično privrženost temeljnim vrednotam, ki jih družba potrebuje za svojo kohezivnost in za uspeh. Med njimi je predsednik republike posebej izpostavil vrednoti humanosti in solidarnosti.

© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani