archived page

Predsednik: Premalo poznamo prekmurske uspehe

Murska Sobota, 14.9.2012  |  sporočilo za javnost


opozorilo  Za ogled te vsebine morate imeti nameščen Adobe Flash Player in omogočen javascript v vašem brskalniku.

Prenesite si brezplačni Flash Player!

Adobe Flash Player


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici podjetja Tratnjek (foto: Nebojša Tejić/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici podjetja Tratnjek, servis in trgovina. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da v Sloveniji radi rečemo, da imamo "štiri milijone pridnih rok". Vendar po besedah predsednika v Sloveniji potrebujemo predvsem dva milijona umnih glav. Potrebujemo ljudi, ki znajo izpeljati projekte. Potrebujemo ustvarjalnost, podjetnost in dobro sodelovanje za uresničevanje projektov in vizij. Vse to potrebujemo kot nujne, prvenstvene lastnosti našega razvoja, je poudaril predsednik.

V našem razvoju potrebujemo napredne industrije in storitve, ki zagotavljajo visoko dodano vrednost, ki so tehnološko napredne in kjer se lahko primerjamo z najboljšimi. Od tega je odvisen naš razvoj, je opozoril predsednik. Zato je izrazil željo, da bi se današnja slovesnost razumela kot priznanje rezultatom 20-letnega dela in razvoja podjetja Tratnjek, pa tudi kot praznik vse Slovenije, kajti takšne dosežke in to kakovost v Sloveniji potrebujemo.

Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici podjetja Tratnjek (foto: Nebojša Tejić/STA)V posebno veselje je tudi to, da lahko te dosežke in kakovost najdemo v Prekmurju. Glede Prekmurja smo navajeni poročanja o težavah, premalo pa poznamo in cenimo talent, sposobnost, uspehe in rezultate, ki obstajajo v tej regiji, je dejal predsednik Türk, ki je v zaključku poudaril: "Verjamem, da se bomo vsi skupaj dobro razvijali, če bomo dobro sodelovali in če bomo upoštevali ljudi z dobrimi idejami, vizijami, znanjem in hrabrostjo."
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani