archived page

Predsednik republike sprejel slovenske smučarske skakalce

Ljubljana, 27.2.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih, nekdanje uspešne smučarske skakalce ter predstavnike Smučarske zveze Slovenije (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik republike dr. Danilo Türk je priredil sprejem za člane slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih, nekdanje uspešne smučarske skakalce ter predstavnike Smučarske zveze Slovenije. V pozdravnem nagovoru je izpostavil, da od časa do časa pridejo trenutki, ko se celotna nacija poistoveti z uspešno športno ekipo. Taki trenutki so tudi te dni, ko praznujemo izjemne uspehe slovenskih smučarskih skakalcev.

Predsednik republike se je smučarskim skakalcem zahvalil za njihove dosežke in poudaril, da so storili veliko dejanje za Slovenijo, za slovenski šport in za slovenski nacionalni ponos. Podoba iz Vikersunda bo po besedah predsednika v zavesti Slovencev ostala zapisana kot simbol velikega dosežka, velikega junaštva in velikega uspeha. Predsednik pa je ob tem spomnil tudi na uspehe slovenskih smučarskih skakalk, ki so dosegle tretje mesto v ekipni konkurenci na mladinski ravni.

Predsednik republike dr. Danilo Türk je sprejel člane slovenske moške A reprezentance v smučarskih skokih, nekdanje uspešne smučarske skakalce ter predstavnike Smučarske zveze Slovenije (foto: Tamino Petelinšek/STA)Predsednik je zagotovil, da smučarski skoki in smučarski poleti ostajajo pomemben del slovenske nacionalne identitete. Zato se je še enkrat zahvalil vsem, ki so pomagali k sedanjim uspehom, saj so takšni rezultati v veliki meri tudi rezultat skupnega prizadevanja. In, kot je dodal predsednik, če kaj potrebujemo v tej državi v tem času, je to ravno demonstracija sposobnosti za skupno prizadevanje, ki da velike rezultate.

V imenu vseh udeležencev se je predsedniku republike za sprejem zahvalil smučarski skakalec in svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec. Ob tej priložnosti je predsednika povabil tudi na ogled tekme v Planici in mu podaril tekmovalni dres s številko. Predsednik republike dr. Danilo Türk je povabilo na ogled tekme z veseljem sprejel.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani