archived page

Nadaljevanje pogovorov pri predsedniku republike o napovedanih referendumih

Ljubljana, 16.11.2012  |  sporočilo za javnost


V okviru pogovorov za iskanje rešitev, s katerimi bi se izognili napovedanima referendumoma, je predsednik republike dr. Danilo Türk na pogovor povabil predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janšo, ki povabila ni sprejel in je na pogovor poslal ministra za finance dr. Janeza Šušteršiča. Predsednik republike obžaluje dejstvo, da se predsednik vlade sestanka ni udeležil, saj bi s svojo navzočnostjo izkazal politično voljo za iskanje dogovora.

Pogovor predsednika republike z ministrom za finance je bil korekten in temeljit. Pregledala sta vse vidike problema in ocenila, da je treba nadaljevati s prizadevanji za sporazum.

Pozitivna so tudi sporočila včerajšnjih pogovorov predsednika Republike Slovenije, v katerih so sodelovali tako predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Gregor Virant kot tudi predsednik stranke Pozitivna Slovenija Zoran Janković ter predstavnika Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije (KNG) Tomaž Kumer in Sonja Kos. Vsi so pokazali pripravljenost in voljo za iskanje kompromisa o obeh zakonih.

Dogovorili so se, da se pri predsedniku državnega zbora pričnejo pogovori predstavnikov Ministrstva za finance in Pozitivne Slovenije. Predsednik republike priporoča tudi nadaljnje pogovore med sindikatom KNG in Ministrstvom za finance, ne glede na potek postopkov v zvezi s predlaganim referendumom.

Predsednik republike bo v dogovoru s predsednikom državnega zbora ocenil, kdaj bodo potrebni njegovi dodatni koraki in kakšni bodo.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani