archived page

Predsednik Türk z ministrom Gantarjem o ohranitvi Hospica

Ljubljana, 21.11.2012  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Danilo Türk se je z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem pogovarjal o trenutnih težavah pri delovanju prve hiše Hospica v Sloveniji. Hospic se sooča z velikimi finančnimi težavami, ki ogrožajo njegov obstanek.

Minister Gantar je predsednika Türka seznanil s prizadevanji vlade za rešitev nastale situacije. Te so po besedah ministra predvsem v okviru koncesije, ki jo bo razpisalo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.

Predsednik republike je opozoril na posebnost delovanja prve hiše Hospic in Slovenskega društva Hospic, ki temelji predvsem na delu usposobljenih prostovoljcev. Prihodnje delovanje mora temeljiti na dobrem sodelovanju z zdravstvenimi zavodi, finančni okvir pa na sredstvih koncesije, donacijah in tako kot doslej tudi sredstvih Mestne občine Ljubljana. Dokončno rešitev pa bi dosegli, če bi Hospic postal sestavni del financiranja zdravstva, kot drugi zdravstveni zavodi.

Po mnenju predsednika republike opravlja Hospic nujno in zelo potrebno delo, ki je v veliko pomoč bolnikom in njihovim svojcem.
© 2008 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani  načrt strani